Malatya 7′nci Ana Jet Üssü’nden keşif uçuşu yapmak üzere havalanan 2 RF-4E tipi (Fantom) keşif uçağı Akçadağ ilçesi Ekinciler mevkiinde düştü. Kazada uçaklardaki 4 pilot şehit oldu. Malatya’da konuşlu 7′inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için akşam saat 18.07′de kalkan 2 RF-4E keşif uçağı ile saat 19.05′te irtibat kesilince uçaklar radarda kayboldu. Kısa süre sonra uçakların Akçadağ ilçesi Ekinciler mevkiinde düştüğü belirlendi. Kaza üzerine bölgeye Malatya, Diyarbakır ve Elazığ’dan AFAD ekipleri ile itfaiye ve ambulanslar sevk edildi. Jandarma ve AFAD ekiplerinin yaptığı aramalarda uçakların enkazının Ekinciler mevkiinde tepe bölgede bulundu. Arazi taraması sırasında 4 pilotun cenazesine ulaşıldı.
Şehit pilotların isimleri belli oldu.Düşen RF-4E tipi uçaklarda şehit düşen pilotların isimleri belli oldu. Kazada Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Salih Atalay ile rütbeleri öğrenilemeyen Zeynel Özbahçeçi ve Onur Özkaya isimli subaylar şehit oldu.
*******
Türkiye'de son 5 yıl içinde meydana gelen 86 uçak kazasının 49'una pilotaj hataları neden oldu. Kazalarda toplam 81 kişi hayatını kaybetti. Son 5 yıl içinde en fazla kaza 1995 yılında oldu. Ölü sayısının en fazla olduğu kaza, 1994 yılında Van'da meydana geldi. Bu kazada 56 kişi öldü. Kazaya pilotun hava şartları uygun olmamasına karşın Van Havalimanı'na inmekte ısrar etmesi yol açtı. Uçak dağa çarpıp takla atarak parçalandı. 
Ulaştırma Bakanlığı'nın resmi açıklamasına göre, kaza yapan uçaklardan 58'i özel, 28'i ise resmi kuruluşlara ait. Son 5 yıldaki kazalar Mayıs aylarında yoğunlaştı. 1993 yılında Türkiye'de meydana gelen uçak kazalarının 9'unda pilotaj hatası rol oynarken, 1994'de 8, 1995'te 13, 1996'da 8, geçtiğimiz yıl ise 10 kazaya pilotaj hatası neden oldu. 1993'te gerçekleşen uçak kazalarında 7, 1994'de 56, 1995'te 11, 1996'da 6, geçen yılki kazalarda da 1 kişi hayatını kaybetti. Son 5 yıldaki kazaların pilotaj hatası dışında 11'i meteorolojik, 14'ü teknik nedenlerle meydana geldi. Kazalardan 3'ünün nedeni belirlenemedi.  Kaza yapan resmi uçaklardan 18'i THK, 8'i THY, 1'i TAI, 1'i de Orman Bakanlığı'na ait.
******
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da iki askeri uçağın düşmesi sonucu 4 pilotun şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendiğini ve bu acı haberin, milletçe herkesi derinden üzdüğünü bildirdi.
Erdoğan, “Malatya'da iki askeri uçağın düşmesi ve 4 pilotun şehit düşmesine ilişkin taziye mesajı yayımladı. Malatya 7. Ana Jet Üssü'nden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki RF-4E keşif uçağının düşmesi sonucu 4 pilotun şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendiğini ifade eden Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: "Bu acı haber, milletçe hepimizi derinden üzmüştür. Görevlerini ifa ettikleri sırada hayatlarını kaybeden kahraman pilotlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Merhum şehitlerimizin kederli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum." Dedi.
********
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Malatya'da iki askeri uçağın düşmesi sonucu 4 askerin şehit olduğunu bildirdi. Meclis'te, gazetecilerin, Malatya'da düşen iki askeri uçakla ilgili sorularını yanıtlayan Ala, 4 şehit olduğu ve iki uçağın da enkazına ulaşıldığı bilgisini aldıklarını belirtti. Ala, uçakların düşürülmesi ya da dışarıdan herhangi bir müdahale gibi bir durumun olmadığını ifade etti. 
Biz de hava şehitlerimize Allah’tan rahmet Aziz milletimize ve ailesin baş sağlığı diliyoruz. Mekanları Cennet olsun.