Genişletilmiş başkanlar toplantısında Yozgatlı isim! Genişletilmiş başkanlar toplantısında Yozgatlı isim!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve çağdaş Türkiye’nin mimarı olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de ebediyete intikal edişinin yıldönümünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bir kez daha sevgi ve saygıyla anılacak.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yıldönümü Yozgat’ta çeşitli etkinliklerle anılacak.
Bu kapsamda Valilik tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı hazırladı.
Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk koyma töreniyle başlayacak olan program, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 84 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’de sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı söylenecek. Bu sırada gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirilecek.
Anma programına daha sonra Yozgat Belediyesi Büyük Sinema ve Kültür Sanat Merkezinde saat 09.20’da Resim Sergisi akabinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, Atatürk Konulu Şiirlerin okunması, anılarla Atatürk Konulu Sinevizyon Gösterisi, ‘Bir Ömür Hikayesi’ adlı sunumun yapılması, Zeybek gösterisi, Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve Türküler dinletisinin ardından program sona erecek. 
»Haber Merkezi
 

Editör: TE Bilişim