KOCA bir yılı geride bırakıp, yeni bir yılın heyecanı, bugün dünden çok farklı. Yaşanılan pandemi sürecinin hem sağlık açısından hem de sosyal, ekonomik açıdan yarattığı sorunlar, yeni yıla olan umutları da köretmiş durumda.

Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinde vereceği büyük ikramiye ne kadar? bilmiyorum. Tanıdıklar arasında dar alanda bir anket çalışması yaptım, rakam telefuz eden olmadı ama ''Rakam çoktur ama çıkan yoktur'' şeklinde ve benzeri yanıtlar aldım. Bu da gösteriyor ki; yeni yılın bir esprisi yok. Şans oyunlarına yönelik talep de azalmış.

Gençlik yıllarıma ilk geçiş yaptığım dönemlerde Spor-Toto vardı. Lig maçlarının yer aldığı kuponda galibiyet-beraberlik-mağlubiyetlerin 13'ünü bilenlere büyük ikramiyeyi paylaşıyorlardı. Sonrasında 13+1 bilenlere büyük ikramiye dağıtıldı. O yıllarda büyüklerimizle birlikte oynardık. Sonrasında kendi başıma oynamaya başladım. Yıllar geçtikçe şans oyunları çeşitlendi. Spor Toto ve Milli Piyango biletine rakipler çıktı. Şans oyunlarının tamamını denedim. Amorti dışında, iki kez büyük ikramiyeye yaklaştım ama olmadı. Spor Toto'da 13'ü bildim, bilen çok olunca amorti gibi bir para geçti elime. Daha sonra şans oyunlarından birisinde 5'i yakaladım, 6'ıya ulaşamadım. 

Sonuçta bugüne kadar oynamış olduğum şans oyunlarına noktayı koydum. Sistem değişikliği nedeniyle amortileri toplu almak istediğim kuponlarımın bedellerini alamadım. Ama çok para verdim. Şu günlerde çok tartışmalı bir durum olduğundan yaşanmış bir öyküyü ile tartışmaya katıldım.

Tercih sizin. Bilet yerine, Sarıkaya Belediyesi'nin başlattığı kampanyaya katılabilirsiniz.