ÖZEL müzesi  ve özel antika dükkanı ile her zaman ziyaret ettiğimiz Mehmet Saygı ağabeyin bürosundan bahsetmek istiyoruz sizlere. Gönlü açık misafirperver Yozgat Sevdalısı ender insanlardan birisidir Mehmet Saygı.
    Bürosuna uğramaktan, onu ziyaret etmekten, gurur duyar  mutlu oluruz. Seçkin antika dolu müzesi sizi hayran bırakır kendisine... Şair- Yazar misafirlerimizle  de mekanına uğrar  fotoğraf çektiririz.  Özel Müzesini inceleyen konuklar bu özel büroya  hayran kalıyorlar. Müzenin 40- 50 yıllık bir mazisi var. Saygı her değiştirdiği dükkana bunları taşıyor ve gözü gibi korumaya Çalışıyor. 
    Mehmet Saygı Ağabey aynı zamanda iyi bir Yozgat arşivcisi. Kuruluşundan bu güne kadar çıkan Yozgat gazetelerini cilt çit onda bulabilir! dergileri, Yozgat' la ilgili kaynakları  Yozgat Kitaplarını, cd' leri, televizyon kasetlerini onun dükkânından bulur araştırma ve incelemelerinizde faydalanabilirsiniz. Yozgatlı ozanların kasetlerini, Yozgat Türkülerini ondan kopyalayıp alabilirsiniz. O iyi bir Yozgat basın ve fotoğrafı arşivcisidir.
    Başta Yozgatlı Romancı Abbas Sayar'ın Kitapları olmak üzere bir çok Yozgatlı şairin - yazarın Kitaplarını onda bulmanız mümkündür. Antika eserlerinin Arasında yüzlerce  seçkin  kaynak Kitapları vardır. Onun için diyoruz ya: Özel müze, özel kütüphane, özel arşiv mekanı sahibidir Mehmet Saygı Ağabey...
    Özel Müzesinde antika cinsi çok ilginç Şeyler bulmanız mümkün. Müzik aletleri, keman, Ud, saz flüt ne ararsanız. Av malzemeleri, ay hayvanlarından bazılarının doldurulmuş maskotları, Yozgat saat kulesi maketi, Büyük Camii maketi gibi ilginç maketler de yer alıyor Saygı Ağabeyin Müzesinde...
    Güzel kuş sesleriyle girdiğiniz büro da güzel tablolar, ilginç fotoğraflar yüzünüze gülmeye Başlıyor. Rengarenk saksılar muntazam hazırlanmış dolaplar daireyi tıka basa doldurmuş durumdadır. Göz doldurmanın yanı sıra seçkin ve hayranlık uyandıran bu güzel mekan Mehmet Saygı Ağsbeyin emlak bürosu olarak hizmet veriyor. Dostları onu ziyaret edip hiç boş bırakmıyorlar.
    Özel müze, özel kütüphane ve antika dükkanı olarak dikkat çeken mekanda Mehmet Saygı Ağabey dostlarını ağırlıyor, Odayı bir sohbet- bir köy odası gibi  değerlendiriyor. Hoş sohbetler ediliyor, siyasi Tartışmalar Yaşanıyor ve kültür- sanat sohbetleri Yapılıyor.. Bu haliyle de Saygı'nın mekanı bir kütüphane ve kitap kafe gibi görev yapıyor.
    Selam verip içeri girdiğinizde Mehmet Saygı Bey sizi güzel yüzlü babacan tavrı ile karşılıyor, hanesine buyur ediyor. Samimi içten tavrı ile gönlünüzü kazanıyor. Kısa bir hal hatır muhabbetinden sonra Çay ve kola ikramına geçiyor. Kendi elleriyle demlediği güzel çayını ikram ederken yemek saati ise yemek de ikram edip misafirperverliğini sergiliyor. Sizi mutlu ve memnun etmek için elinden gelen tüm çabayı sarfediyor, Mehmet Saygı; gönlünüzü kazanıyor. Yozgat'ın seçkin simağları Arasında yer alıyor. Iyi bir dost, iyi bir Yozgatlı...Gerçek bir Yozgat Sevdalısı!