Yozgat'ta ciddi bir şekilde park sorunu yaşıyoruz. Bu sorun bugünün ve yarının sorunu olmaya devam edecek. Tedbir almadığınız takdirde yarınlarda herkesi rahatsız edecek.
Şehir merkezine baktığınızda araçların rast gele park edilişi herkesi tedirgin ediyor. Halk rahatsız, esnaf huzursuz. Buraya park edebilirsiniz dese bir türlü, etmeyin gidin buradan  dese başka bir türlü...
Merkez de ana caddelerde park yeri bulabilmeniz imkânsız. Evinizden, dükkânınızdan, iş yerinizden uzak bir yere park edeceksiniz. Bu defada içiniz rahat değil. Park konusunda içinizi rahat ettirecek bir alan da yok.
Park sorununu çöze bilmek için kısa ve uzun vadede çözümler almak zorundasınız. Neler olabilir bunu düşünmek gerekiyor. Araçların park yeri konusunda tedirginlik yaşadığımız, zorlandığımız bir gerçek. Park yeri cezasına tepki göstermemiz de doğal. Neden mi? Haklı olarak bana park yeri göster oraya park edeyim diyorsunuz.
Ne yazık ki şehir lise caddesi ve meydan yerinde toplanmış konumda. Zamanında bu caddeler geniş tutulmamış olması, şehircilikten uzak bir yapılaşma bize sorunlar getirmiş. Şimdilerde kara kara düşünmek zorunda bırakıyor.
Bazı caddelerin park için ayrılmış olması da sorun..Parka kapatılmış caddelerde de tartışılabilir. Ciddi sorunların yaşandığı bu şehirde aracınızı park edecek güvenli bir yer bulamıyorsanız huzur bunun nesrindedir? Park kavgalarının yaşandığı Trafiğin karmaşaya dönüştüğü Yozgat’ta araç kullanmaktan korkuyor, malınızı güvenli bırakacağınız bir mekan bulamıyorsunuz.
Her gelen belediye başkanlarının bu konuda söz vermiş olmalarına rağmen halen park sorunu yaşıyor, trafik teröründen kaçıyorsanız bu şehirde nasıl huzurlu yaşayacaksınız? Bu hayretimizi ifade ediyoruz. Kimseyle bir kavgamız olamaz ama hizmeti talip etmek ve “ Yaşanabilir bir şehirde” huzur ve güvenle hayatını idame ettirmek doğal hakkımız olsa gerekir. Yozgat bizim vatanımız, Yozgat dışına kaçacak yerimiz de yok.
Hizmet etmek sevdasıyla gelenlerin bir balon gibi sönüşlerine tanık olmak bize hayal kırıklığı yaşatıyor. Hizmete talip olanların kendilerini tanıyamamış olmalarından ve hizmet üretme anlayışından yoksun oluşlarından üzüntü duyuyoruz. Yazık değil mi bu şehrin insanlarına?
Makamlar hayıflanma, çaresizliği dillendirme makamları değil, çözüm bulma, fırsat üretme ve hizmette yarışa katılma yerleri olarak değerlendirilmelidir. İşte o zaman deriz ki: “Yozgat’ta taşı taş üzerine koyanlardan Allah Razı olsun!” Yozgat’a nefes aldırmak, yaşanabilir bir şehir olarak imar etmek amacıyla yola çıkmışsanız, bunun gereğini de yapmalısınız.
Park sorununu çöze bilmek için neler yapılmalıdır sorusunu masaya yatırmalıyız. Elbette bu soruya verilecek cevabımız da var. Fakat mantıklı ve geçerli cevaplar bulmak istiyoruz. Bulduğumuz çözüm önerilerinde hem sürücüler rahatlayacak, hem de esnaflarımız. Kısa vadede ve uzun vadede alacağımız tedbirler olmalı ve bu tedbirler bir an önce yürüdüğe konmalıdır.
Aracınızla rahatça şehir merkezine inebilmelisiniz. Alış verişinizi yapabilmelisiniz. Aracınızı rast gele yerlere bırakıp gözünüz arkada kalmamalı. Bunun için iş hanlarına park yerleri yapılmalı, çok katlı park alanları düşünülmeli. Şehir merkezinde alternatif caddeler oluşturulmalı, yeni iş merkezleri, yeni dükkânlarla şehrimiz modern bir yapıya kavuşturulmalıdır.
Dahası mı? Dahasını oturup düşündüğünüz de mutlaka ciddi, alternatif çözümler çıkacaktır. Buna ihtiyacımız var.Yozgat ta gidişat: “Trafikte karma karışık bir gelecek gözüküyor.”..