İnternette dolaşan bir yazı atılmış paylaşım sayfama. Yazıyı gönderen dostum birde üst yazı yazmış, "Sayğıdeğer dostlarıma!" diye. Yazı benimde ilgimi çekti ve okuyucularımla yazıyı paylaşmak istedim.
Hakkari'de görev yapan bir öğretmen "Başbakana Mektup" başlığı ile yollamış uyarısını! Mektubu özetleyerek almak zorunda kaldım, Hanım öğretmen yazısında şu düşünceleri paylaşıyor bizlerle:
"Şu an devletin farklı bir yüzünü görmekteyim. Hakkari'de yaşıyorum ama, aslında devletimizin burada uyguladığı politika sadece bölücülere güç vermekte!.. Buradaki insanların derdi özerklik değil, tamamen bağımsızlık! Burada şahit olduğumuz olaylar sıradışı ve güç olarak devlet yok, sadece terör öğütü var. Türkiye'nin her yerinde esnaf sadece terör örgütünden zarar görmemek için kepenk kapatırken burada çoğu örgüte desdek vermek için kepenk kapatıyor. Bizler ilkokul çağındaki çocuklarımıı ateşten uzak tutarken, burada ilkokul çocukları moloktof yapmayı biliyorlard! Aileler çocuklarıyla bunu yaptıkları için övünüyorlar.
"Sayın Başbakan! Burada birinci amacım Aziz, necip ve şerefli milletimizin, sizin alacağınız etkili tedbirle, yapacağınız hayırlı icraatla bir an önce bu iğrenç ve artık bıktıran insanımısı PKK terörü belasından kurtarılmasıdır. İkinci olarak sizinde hiç olmazsa ferasetli davranıp PKK terörüne karşı alınacak çok yönlü-etkin tedbirlerle sorunu kökünden çözümleyerek, siyasi tarihimizde minnetle anılar bir başbakan olarak geçmenizdir! (Hakakri, ismi mahfuz bir öğretmen 03 Kasım 2012)
PKK'nın başı 1999'da yakalandığında verdiği ifadede PKK arşivi ve kasasının Suriye'de olduğunu ifade etmiş. Suriye ile yaşanılan olayların ana temelinde bunlar yatıyor galiba?... Suriye halen bu konularda bize bilgi vermemiş PKK örgütünü korumaya ve kollamaya devam etmiştir.
PKK terör örgütünün durdurulması, tasfiyesi ve halkla bağının koparılması için ciddi tedbirlerin alınmasını defaten yazdık. Bir iki madde daha ilave edelim bu önerilerimize:
PKK'ya karşı eğitimli özel terör timleri oluşturulmalıdır. PKK'ya karşı profesyonel bir güç kurulmalı, vur-kaç takdiği uygulayan terör örgütünün beyin kadrosu hedef alınmalıdır.
Milli bilrlik ve kardeşlik projesi kapsamında PKK terör örgütü halktan tecrit edilirken, masum halk korunmalı ve bilgilendirilmelidir.
PKK'nınhamisi-koruyucuzu gibi görev yapan ve parlementoda Aziz milletin vergileriyle beslenen belirli bir grup ve zümreye hitap eden bölücü millet vekillerinin görevine kesinlikle son verilmelidir. (Dokunulmazlıkları kaldırılmalı, milletvekillikleri sona erdirilmelidir.)
Terör örgütünün başı ile, PKK yöneticilerinin bağı koparılmalı,büyük şehirdlerde cereyan eden hadiseler alınacak etkin tedbirlerle önlenmelidir.
Seçim döneminde seçim sandıklarına sahip çıkılmalı, terör örgütünün baskı ve zulümlerine boyun eğilmemelidir.
Baskı ile oy veren kürt kardeşlerimiz bilgilendirilmeli, terör örgütünün her türlü tehdit ve baskıları devlet eliyle sona erdirilmelidir.
Bölge insanı devletine, milletine, bayrağına bağlı unutulmamalı. Bu amaçla eğitim ihmal edilmemeli, milli -birlik duygusu işlenmeli, bölücü terör örgütünün asıl amacı her türlü yayın organıyla halka anlatılmalıdır.
Son olarak ifade edeceğimiz konuşudur. PKK'yı terörü destekleyen, yardım ve yataklık eden tür unsularla mücadele edilmelidir.
Teröre bulaşmış, örgüte katılmış ve bir vesileyle yakalanmış, ya da devlete teslim olmuş kürt kardeşlerimizin masum çocuklarına sahip çıkılmalı, eğitilmeli, onlara terör örgütünün asıl hedefleri amaçları anlatılarak Türk milletine yeniden kazandırılmalıdır.