Dünyadaki en büyük sağlık problemlerinden en önemlisi ne yazık ki obezitedir.
    Son yıllarda artan fast food tarzı beslenme ya da ayaküstü ekmek arası beslenme alışkanlığının hızla hayatımıza girmesi ve TV ya da reklamlarda çocuklarımızın bu tür beslenmeye yöneltilmesi bunun yanında günlük hayatımızdaki azalan hareket eksikliği ile hızla TV ya da internet karşısında saatlerce hareketsizce sürekli bilinçsizce atıştırmalar monoton hayat hareketsiz bir hayat tarzı ile birlikte bütün hepimiz hızla kilo almaya başladık ve obezite ile tanıştık.
    Bu obezite artık çok ciddi bir sağlık problemi olarak bütün dünyada ve ülkemizde ise yeni yeni çok ciddi tedbirler alınmaya başlanmıştır.
    Bu artan sağlık problemlerine karşı hükümet ve bütün kurum ve kuruluşlar ile birlikte halkımızda savaşmaya başlamıştır.
    İşin en ilginç tarafı ise obezite ile ilgili en çarpıcı ve en kötü örneği bir Sağlık Bakanından gelmiş olmasıdır. Sayın Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’ın obezite ilgili söylediği ilginç önerisi şudur.
    Sayın bakanımızın obezitelere “şişko” demesi çağrısında bulunmasıdır. Sayın bakanımız obezite ile ilgili mücadelenin daha etken olacağını belirtmiştir.
    Bir Sağlık Bakanının böyle bir söz söylemesi çok acıdır. Öyle ki bu ülkenin Sağlık Bakanı  hastayı aşağılayıcı hem de hastanın istemediği bir şekilde bir isim takılması ve çağırılmasını ben anlamış değilim.
    Böle bir söylem sadece psikolojinizi bozmakla yıkmakla kalmaz o insanı ki bu insanların büyük  çoğunlugu gençlerde ve çocuklarda oluşan bir grup ise bu “intihar”a kadar gitmesi doğaldır.
    Ben sayın Bakanımızı  kınıyorum. Özellikle bunu bir Sağlık Bakanının söylemiş  olması kadar acı bir şey olmaz.
    Bu tarz söylemler ile hastaları  iyileştirmek ya da obezite ile savaşmak mümkün değildir.