BELEDİYE başkanlığı için Ak Partinin adayı kadar MHP adayı kim olacak bu merak ediliyorum. Artık toplumun her kesiminde adayların isimleri ve tahminleri dolaşmaya başladı. Aday adayı müracaatları da devam ediyor. Tabi ki ülkemiz için ve Yozgat için hayırlı olmasını dilemek en doğrusu. Hani ne derler  her şeyin hayırlısını istemek!...Biz de ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz.
Ak Partinin Yozgat Belediye adayı (aday adayları değil adayı) merakla bekleniyor. Bu merak en az Ak Parti için olduğu kadar MHP adayı içinde geçerli. Müracaatlar devem ede dursun, halkın arasında dolaşan isimler de var. Buna halkın beklentileri denilebilir. MHP için Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Köksal Hoca, Eski Belediye Başkan adayları Ali Açıkgöz ve Eczacı Mehmet Ali Çakır gibi bazı bürokratların adı telaffuz ediliyor.
Sohbet toplantılarında dillendirilen bu ve buna benzer isimlerin ardından beklenti şu: Ehliyet ve liyakat sahibi, Sevilen, sayılan, tüm halkı kucaklayacak, çalışkan adaylar olsun…  Halkın gönlünü kazanmış olması esas, halk desteği olmadan seçim kazanılamaz düşüncesi hakim… Özel sohbetlerin konusu da bu; yerel seçimler de. Önemli mi elbette çok önemli. Bir şehrin geleceğini aydınlatacak isimler olması önemli.
Halkın beklentisi olur mu? Bu da farklı bir yaklaşım; İşin doğrusu genelde siyasi parti başkan ve yöneticilerinin dediği oluyor. Temayül, kamuoyu yoklaması vs. hikâye. Parti Genel başkanları  ve seçim işleri ne derse o oluyor.
Yozgat için de bu sonuç değişmeyecek gibi. Halkada seçilen ve tercih edilen bu adaya oy vereceksiniz düşüncesi kalıyor. Bu seçimde de bu söker mi dersiniz. Ben bu zoraki tercih baskısının sökmeyeceği kanaatindeyim. Halka rağmen aday kazanır mı? Bu da tartışılacak bir konu? Son seçimler bunun da doğru olmadığını gösterdi. Yanlış bir sıralama her şeyi altüst etti.
Dememiz odur ki: Ak Partinin adayı kadar MHP nin de adayı merakla beklenmekte. Hoşunuza gitmeyecek ama: Ben birçok insandan şunu duydum: Ak Partinin Belediye Başkanı sevilen sayılan bir isim olmazsa biz bu sefer MHP’nin adayına oy vermeyi düşünüyoruz. Bu Yozgat merkezde ciddi şekilde telaffuz edilmeye başladı. Hatta siyasi bildiğim ve görüşü net olan bir dostum dedi ki: Neden olmasın? Beğenmezsem hangisinin adayı güçlü ise ben ondan yana oy kullanacağım!..
Bu şu anlama geliyor: Ak Partinin adayı sevilen sayılan güçlü bir isim olmazsa MHP adayı tercih konusu olacak!... MHP nin adayı da sevilmeyen tercih edilmeyen bir isim olursa? Cevap şuydu: Oy kullanmayız boş atarız günaha da sevaba da ortak olmayız!...Aslında sevaba ortak olunur da günahına ortak olunmaz bu doğrudur.
Sonuç şunu gösteriyor. Yerel seçimlerin neticesini adaylar belirleyecek. Birileri şöyle diyebilir: Ben bu seçimi kesin kez kazanırım! Ya da biz şu adayla seçimi mutlaka kazanırız! Ya da Ak Parti- MHP bu seçimi mutlaka alır. Böyle bir garanti hayal ürünüdür. Özür dileriz. Kaba bir söz var ya: “Maymun gözünü açtı!” Yahut “Kral Çıplak!..” şimdi bu devirde herkes Kral Çıplak diye bas bas bağırıyor. İletişim araçları çoğaldı, sosyal medya diye halka açık bir meydan var… Her şey tartışılıyor hiçbir şey saklı gizli kalmıyor!..  “Kaybedersek de filancayla kaybedelim”: Mantıksız ve mesnetsiz bir uydurma söz. Sadece sen değil, ülke, şehir ilçe, belde de kaybedecek buna hakkın yok beyefendi….