(Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk Akşam Gazetesinden Pınar Işık Ardor’ın sorularını cevaplandırdı. İddialı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu):
 “ Türkiye’yi küçültmek isteyen, Türkiye’yi doğudan koparmak isteyen, Türkiye’yi Ankara’nın etrafına sıkıştırmak isteyen, doğusu olmayan batısı da olmayan Ankara’nın etrafına sıkıştırarak Türklerden intikam almak isteyen bir kirli aklın operasyonu var ülkemizde…
Bu akıl ne istiyor? Küçültülmüş  Türkiye istiyor.  Küçültmek ve kontrol altında tutmak. Çünkü kavganın merkezinde Vatikan var. Vatikan, Türklerden 1453’ün, 1923’ün intikamını almak istiyor. Türklerin  Müslüman kimliği ile buluşarak bu topraklarda inşa ettikleri bir tarihsel diyalektik var. Avrupa’da İslam  karşıtlığı, Türkfobi,  Erdoğan fobinin arka planında Müslüman kimlikli Türkler Araplarla ittifak ederek  Avrupa’yı istila edecekler  ve Avrupa’yı elimizden alacaklar cümlelerini çok fazla konuşmaya başladılar. Bu aslında onların patolojik olarak zihin dünyalarının arka planında sakladıkları Türkler geliyor psikolojisinin sonu.
MHP’nin durduğu yeri son derece kıymetli  buluyorum. Devlet Bey’in 15 Temmuz sonrası değişen dünyada Türkiye’rin konumlandığı yerde Cumhurbaşkanımızla kurduğu ittifak bana Yavuz’un, Alparslan’nın, Çanakkale’nin  tarihsel ittifakını hatırlatıyor. Devlet Bey MHP’yi bir anda Hakkari, Edirne, Muğla ,Kars Van’dakiler için de çok konuşulan pozitif anlamda değerlendirme yapılan bir siyasal hareket haline getirmiştir. Devlet Bey MHP’yi tarihsel olarak  özel  bir yere oturtmuştur.…
Nasıl Mustafa Kemal’in etrafında sarıklısı cübbelisi,  kravatlısı, fötr şapkalısı,  mollası var olduysa, bu ülkede yeniden bir devletin yenilenme sürecini  başarmak için  vakit Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin etrafında başı açık- kapalı, sakallı- sakalsız, dindar- dindar olmayan, sosyalist-sosyalist olmayan, laik- anti laik kim varsa olmalı.
Vatan, bayrak, ezan,  toprak,  beka, devlet,  bağımsızlık, özgürlük temelli demokrasi temelli olarak  Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin etrafında yek vücut olmalıyız. Unutmayın büyük mücadeleler büyük liderlerle kazanılır. Sayın Erdoğan bu ülkenin en stratejik gücüdür. 
15 Temmuz’u kim organize ettiyse, işgal girişimini kim meşrulaştırmak için hala çaba sarf ediyorsa, kim referandumdan sonra tencere tava hep aynı hava hikâyelerini bu ülkeye dayatmak istiyorsa, kim ajanlarını buraya sivil toplum kuruluşu, gazeteci, siyasetçi adı altında gönderiyorsa, kim bu ülkeyi içeride kırmaya götürmek için adım atıyorsa o güç. O güç  2019’da sayın Erdoğan’ın karşısına çıkacak. Erdoğan’a şeklen ama ruhen aklen değil şeklen Sayın Erdoğan’a benzediğini zannettikleri ama asla benzemeyen birileri üzerinden bir muhalefet hazırlığı içindeler.
AB çökecek. Aslında AB bir finans imparatorluğu. Şimdi bir el AB’nin el frenini çekti. AB’nin el ferenini çekerken AB’nin kendi inşa ettiği değerler sistemi çöktü.. Neydi AB değerler sistemi? İnsan hakları, hukukun üstünlüğü, serbest piyasa ekonomisi, demokrasi, özgürlükler. Ne garip bu kavramların hepsi İslam kimliği karşısında çöktü. İslam düşmanlığı Avrupa’nın markalaşmışlığıdır artık. Sorarım size İslam düşmanlığı markalaşmış bir Avrupa’nın Aden köfezine, Afrika’ya, Ortadoğu’ya çıkabilme şansı var mı?  Bunların hepsinin cevabı çok açık yok.
Avrupa’da özellikle Almanya’nın Büyük German İmparatorluğu üzerinden Hitlerizmi tekrar güncelliyor. Almanya AB’nin amiral gemisidir. Köşeye  sıkıştırılan bir Almanya ile karşı karşıyayız. Almanya’da bunu gördüğü için sürekli  Türkiye’ye saldırmakta, Almanya Türkiye’ye  saldırarak  Ortadoğu’da, Afrika’da, Orta Asya’da kendini sınırlandırmakta. Bu tuzağa düştüklerini fark etmiyorlar ve AB’nin birileri çökmesini istiyor.
Avrupalının derdi ne Kürt ne Türk ne Arap onların dertleri şu;  etkisiz ve iddiasız  bir Türkiye..Küresel sistemin adaletsizliklerine itiraz etmeyecek kontrol altında olan bir Türkiye. Vatikan’ın üçüncü bin yıldaki Asya’nın Hristiyanlaştırma projesinde küçültülmüş Türkiye’yi merkez üs haline getirip FETÖ üzerinden Hıristiyanlaştırma hamlesini gerçekleştirmek PKK üzerinden de Türkiye’yi küçültme hamlesi yapmak. “