YOZGAT'ın koca çınarı, Yozgat Sevdalısı, Bozok'un Yiğit evlatlarından emekli komiser, şair, yazar Memduh Şenol Ağabeyi dün sabah itibariyle kaybetmiş bulunuyoruz. Yozgat Yiğit bir evladını daha kaybetti. Emekli olduktan sonra Manisa Alaşehir'e yerleşip uzun süre burada yaşayan "Koca Reis" uzun bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Nihayet dün yaman hastalığa  yenik düştü ve Hakk'ın rahmetine kavuştu. Ruhu şad, mekanı cennet olsun!
Memduh Şenol 1945 Yozgat Tekke Mahallesi doğumlu. Yüzbaşıoğulları- Sivişogulları sülalesinden. Polis memurluğu sınavını kazandıktan sonra uzun bir süre Emniyet teşkilatında polis olarak görev yapmış, 1985 yılında komiser olmuş, yurtiçi ve yurtdışı görevlerinde  bulunmuş ve 30 yıl süreyle çalıştığı bu kutsal görevinden 1992 yılında emekli olup Manisa- Alaşehir'e yerleşmişti.
    Buğulu gözlere bir hüzün 
çöker
    Sürmeli ruhumda döner kıvranır
    Gözyaşım çarkeder içine akar
    Hasret uzaklaşır kapı kapanır.
Memduh Şenol Ağabeyle 1990'lı yıllarda tanıştım. Onu Yozgat'a sevdalı Kahraman bir hemşehrimiz olarak tanıdım. Yozgat Sevdasıyla yanıp tutuşan, Yozgat Aşkıyla deli divaneye dönmüş Yiğit bir Bozok evladı olarak gördüm. Uzun uzun konuştuk, dolu, dopdolu bir kültür birikimi ve Yozgat Aşkı beni kendisine hayran bırakmıştı.
    Beş Çamlar zülüflü sanki kız gibi
    Menekşe Deresi Türk'ü fısıldar
    Yozgat'ta boran kar sanki güz gibi
    Sürmeliler susmuş bitmiş fasıllar.
Bana her zaman derdi ki: "Benim üstadım şeyhim Sucu Dursun Dededir" derdi. Yozgat'a geldiğinde bir Arap Dede Cami ve Mezarlığı'nı bir de Sucu Dursun Dedenin mezarını ziyaret ederdi. Ayrıca Çamlığımıza olan hayranlığını dile getirirdi. Derdi ki: " Bozok benim vatan içindeki küçük vatanım. İnsan vatanına nasıl küser? Ne hakkımız var ki; doğduğumuz, büyüdüğümüz garip Yozgat'a küselim. Herkes Yozgat'a karınca kararınca hizmet etmeli..Kitaplarımı ve yazılarımı okursanız hepsi Yozgat'ın kültürel tanıtımı üzerinedir..."
Yerköy tepesinden Aygar dağına
Gözcü gibi bakıp feryâd eyledim
Sürmelimin giremedim bağına
Saza pençe vurup hoyrat söyledim.
Şenol diyor ki: "Alaşehir çok güzel bir memleket, ama benim bozkırımın yerini hiç bir yer tutmaz.Bütün dostlara ve Yozgat'a gönülden selamlar. Büyük'lerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim. Sarı Topraklıktaki şehit mehmetçiklere söyleyin, Fatihalarımız onlar içindir...."
Hubbül vatan nineler iman, sevgidir
    Bu duygular zül celâlden vergidir 
    Ülkeyi milleti korumak görev
    Düşünceler gönlümüzde sergidir.
Memduh Şenol'un "şiir Haritası Türkiye'yi aşar, bütün Türk illerini bağrına basar. Bakarsınız Kerkük, Kaşgar, Bakü, Bişkek,Kosova dizi dizi acısıyla sancısıyla yer alır. Şenol'un şiirinde sonra yolunu memlekete düşürür: Yozgat, Sorgun, Simav, Yerköy, Salihli, Alaşehir de çiçeklenir. Sucu Dursun Dede'nin, Rasim Kayhan'ın, Muhlis Alkan Hocanın, Aşık Kadir Öğren'in, Osman Bostan'ın, Ahmet Sargın'ın hatırını sorar.." (R. Mithat Yılmaz-M. Ş.la  Röportaj Yazısı)
    Ilim Yozgat tüm illere fark atar
    Gurbette Sürmeli burnumda tüter
    Nûranî gönlümde hoşgörü yatar
    Sürmelice hayat sürsün Sürmeli.
Memduh Ağabeyin Alaşehir'de iki kez misafiri oldum parçalandı adeta, tüm Yozgat Alaşehir'e gelmiş gibiydi. Mükemmel bir misafirperverlik Örneği sergiledi. Yozgat'ta bizim hanemize de misafir oldu. Dost canlı, vatan- bayrak sevdalısı Yüreği memleket Aşkı ile yanıp tutuşan Yiğit bir Yozgatlı'ydı O...Sevdiğim, saydığım değer verdiğim bir ağabeyimi kaybetmiş oldum. Aslında Yozgat Yiğit bir evladını kaybetmiş oldu. Ruhu şad olsun, mekanı da cennet olsun ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun.  Koca Reis Hakk'ını bize helal et, bizden yana helal olsun...
    Yozgat Redif Taburuna benden selam et
    Kardeşim Mehmet'e lütfen dua et
    Bencileyin yetimleri azad et
    Gayr-ı Maral gibi Dağda gezerim
    Tükenmez kalemle ağıt yazarım. ( M. Ş,)