Ülkemizde yetişmez. Vatanı Güney Amerika, Pakistan, Hindistan, Güney Asya ve Uzakdoğu dur. Tropikal iklimleri sever. Kına kına, ağacın kurutulmuş dalları ve gövdesinin kabuğudur. Dış görünümü koyu kahverenginde, tarçın kabuğundan daha kalın ve etkilidir. Acı tadı vardır. Kinin olarak kullanılır. Çok yıllık ve yaprağını dökmeyen bir ağaçtır.
KULLANILAN KISMI:
    Ağacın dalları  ve kabukları
ETKİSİ:
Kansızlığa, iştah açmaya, şeker düşürmeye, kuvvet vermeye, mide ve bağırsak hastalıklarına, bağırsak parazitlerine, sıtmaya, grip ve anjine, nefes darlığına, öksürüğe ve göğüs yumuşatmaya, saçları kuvvetlendirmeye, romatizma, siyatik, ve mafsal ağrılarına, sinirleri kuvvetlendirmeye ve kalbi yatıştırmaya iyi gelir.
KULLANILIŞI:
    Kara üzümle kaynatılarak pekmez ve bal ilave edilerek karıştırılıp şurup gibi içilir. Suyu kaynatılarak saçlar yıkanır. Harici yaralara friksiyon yapılır. Dövülüp bala karıştırılarak yenir.
BESBASE
    Ülkemizde yetişmez. Vatanı Güney Asya ve Uzak Doğudur. Tropikal iklimlerde yetişir. Küçük hindistan cevizinin dış kısmını saran turuncu renkteki kabuklarına verilen isimdir. Rengi koyu turuncu ve kırmızıya yakın olan cinsleri daha iyidir. Bitkinin özünde esansı ve yağı mevcuttur. Çok yıllık ağacın meyvesinin kabuğudur.
KULLANILAN KISMI:
    Kabuğun meyvesi
ETKİSİ:
    Dalak hastalıklarına, bağırsak hastalıklarına, ishale, kan tükürmeye, mide, bağırsak ve bel ağrılarına, karaciğeri kuvvetlendirmeye, ağız kokularına, bel gevşekliğine, şiş, ur ve çıbanlara, mide ve rahmi kuvvetlendirmeye, vücuda dinçlik vermeye, sinirleri yatıştırmaya ve uykusuzluğa kullanılır.
KULLANILIŞI:
    Dövülüp bala karıştırıldıktan sonra yenir. Kaynatılarak lapası harici olarak kullanılır. Suyu içilir.
NOT: Fazla miktarda alındığı  takdirde baş ağrısı yapar.