GEÇTİĞİMİZ hafta Yozgat merkezdeki billboard ve raketlerin büyük çoğunluğunda Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın fotoğrafıyla birlikte “değerlendirme toplantısı” çağrısı yer alıyordu.
21 Aralık Cuma günü Büyük Sinema ve Kültür Merkezi salonunda yapılacağı ilan edilen değerlendirme toplantısına tüm halk davet edilmişti.
Yozgat için sıra dışı bir toplantı davetiydi bu…
Normalde Arslan her sene değerlendirme toplantısı yapmak üzere basın mensuplarını davet eder ve bir sene zarfında gerçekleşen belediye çalışmalarını basın mensupları ile paylaşırdı.
Aynı uygulamayı selefi Yusuf Başer 10 yıl boyunca yaptı ve bu uygulama bir gelenek halini aldı.
Yani bize yabancı bir uygulama değil…
Sıra dışı olan, Arslan’ın bu değerlendirme toplantısını “halka açık” olarak gerçekleştirmesiydi.
Haliyle bu davet “Arslan tekrar aday olacak mı” dedikodularının dozajını da arttırdı.
Davet görsellerinde siyasi parti kurumsalının bulunmayışı, sadece kırmızı zemin üzerine Kazım Arslan fotoğrafı ile kullanılıyor olması, özellikle Ak Partililer arasında “Arslan adaylığını açıklayacak” söylentilerine neden oldu.
Bu söylentilerden yola çıkarak, fikrimi soranlara “Başkan adaylık açıklayacaksa bile bunu değerlendirme toplantısında yapmaz. Orası yeri değil. Bence sadece dünden bugüne belediye hizmetlerini anlatacaktır. Adaylık açıklaması yapmayı düşünüyorsa bunun için başka bir toplantı düzenler” yanıtı vermiştim.
Nitekim söylediğim gibi de oldu...
Cuma günü toplantıya ben de katıldım. Sinema salonunun tüm koltukları doluydu. Şöyle salona bir göz gezdirdim, her partiden insan vardı.
Ak Parti’nin merkez ilçe yeni başkanı Kürşat Kılıç ve Ak Parti belediye başkan adayı Celal Köse de dinleyiciler arasındaydı.
Başkan Arslan, 5 yıl boyunca gerçekleştirilen projeleri slayt gösterisi eşliğinde vatandaşlara anlattı ve kendi dönemi içerisinde yaptıkları çalışmalarla, bundan sonra göreve gelecek olan belediye başkanının hiçbir zorlama ile karşılaşmadan hizmetlerini rahatlıkla yapabileceğini söyledi.
Ben bu toplantıyı, Arslan başkanlığındaki belediye hizmetlerinin 5 yıllık süreçteki çalışmalarının kamuoyuna duyurularak noktalanması olarak değerlendiriyorum.
Sonuç olarak Kazım Arslan, 2014 yerel seçimlerinde hazırladığı seçim beyannamesinde yer alan ve tamamlanan projeleri vatandaşlara tek tek anlattı.
Tabi ki süregelen belediye çalışmaları var ve muhtemelen bu çalışmalar seçim gününe kadar da devam edecektir fakat bunlar mevcut projelerin tamamlanmasına yönelik çalışmalar olmaktan öteye geçmeyecektir.
Velhasıl, bundan sonrası için Kazım Arslan’ın adaylık düşüncesi var ise artık bu düşüncesini açıklayacaktır.
Geçtiğimiz hafta yapılan değerlendirme toplantısında Arslan’ın adaylık açıklamasını bekleyenlerin bu beklentisi havada kalmış gibi görülse de önümüzdeki günlerde farklı gelişmeler olabilir.
Çünkü Yozgat’ta Kazım Arslan’ın isminin de yer aldığı telefon anketleri halen devam etmekte…
Başkan Arslan’ın adaylık konusundaki sessizliği, zaman geçtikçe farklı bir hal alıyor. Bu hem dedikoduların artarak devam etmesine neden oluyor hem de zaman ilerledikçe farklı söylemleri beraberinde getiriyor.
Bir gün a partisinden, diğer gün b partisinden, sonrasında bağımsız adaylığı konuşuluyor Kazım Arslan’ın.
Arslan belediye başkanlığı için tekrar adaylık düşünüyorsa veya adaylık gibi bir niyeti yoksa, bunu kamuoyu ile paylaşmalı.
Bakalım Başkan Arslan bu dedikoduların önünü kesmek adına hangi minvalde bir açıklama yapacak.
Bekleyip göreceğiz.
Sağlıcakla…