Hafta sonu Kayseri şiir şöleninde buluştuk demiştim. Bu güzel programın detaylarını arz etmek isterim. Simurg Ateşi- 10 Şehir 10 Şair Projesi kapsamında devam eden tanıtım ve halkla buluşma programı olup  il il dolaşmaya devam ediyor. Bu haftaki buluşmamız Kayseri’ deydi. Kayseri Simurg Ateşi Temsilcisi Eğitimci Şair- yazar Ali Özkanlı hocamın konuğu olduk. Program üç ayrı mekânda yapıldı. Her üç programda harikaydı. Göz doldurdu, bizlere unutulmaz anlar yaşattı.
10 Şehir 10 Şair Projesinde yer alan, Simurg Ateşi İl temsilcisi arkadaşlarımız: Samsun Bafra- Süleyman Altunbaş; Antalya- Şafaknur Yalçın; Kayseri- Ali Özkanlı; Nevşehir- Ayşe Paslanmaz; Tokat- Hasan Akar; İzmir- Birgül Sevil Tekinay; Soma Manisa- Mehmet Metin Baş; Yozgat- Ahmet Sargın (ben).
Simurg Ateşi Kayseri  programının ilki Kayseri Lisesindeydi. Öğretmen ve öğrencileriyle Kayseri Lisesinin bize kucak açmış olması takdire şayandı. Saygıdeğer hocam Çiğdem Karakuzu öğrencileriyle birlikte şairlere kucak açmıştı. Burada Simurg Ateşi tanıtım programı gerçekleştirildi. Yarışmada derece alan öğrencilerin yanı sıra bazı şair kardeşlerimizin sahne almış olması da programa renk kattı.
İkinci program Şehir Tiyatro Salonunda akşam saatinde gerçekleştirildi. Buradaki programda  Simurg Ateşi grubunun yanı sıra katılımcı tüm şairler de şiirlerini seslendirerek geceyi onurlandırmış oldular. Şair – Yazar Fatma Çetin Kabadayı’nın “ Babam” şiiri bizlere duygu dolu anlar yaşattı.Aşık ve ozanların sahne aldığı gecede semazenler, sanatçılar eserlerini sundular. Duyguların doruğa ulaştığı gecenin sunumunu  Şair- Yazar Sultan Özateş ve Gökhan Kahraman  başarıyla gerçekleştirdiler. Türk Dünyası Onur Kurulu Başkanı Niyazi Çapa ve ekibiyle Eğitimci Şair- Yazar Sultan Özateş’in destekleri gecenin en güzel takdimleriydi. Seçkin ve bol hediyelerle şairlerin gönülleri alındı.
Üçüncü buluşmamız Tarihi  Kale Yoğunburç Kültür Evinde gerçekleşti. Tüm şairler burada yine şiirlerini ve eserlerini seslendirip kardeşçe bir buluşmaya öncülük ettiler. Programlara desteklerini esirgemeyen Kayserili şairlere, Halk Ozanları Derneği Başkanı Turgut  Aydın ve ekibine, Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Süleyman Karacabey ve ekibine çok teşekkür ediyoruz.40’ın üzerinde şair ve yazarın katıldığı Kayseri buluşmasına sanatçı dostlarımızın; Kelami Akdemir, Aşık Sevdai, Aşık Bayrami, Eski Burdur Milletvekili Süleyman Coşkuner ve eşi, Eğitimci şair-yazr Zübeyde Gökbulut,  şair Tutkun Durukan, Kayserili Şair Dost Cemali, Duran Tamer ,Hacı Kısır, Sunucu Asuman Yiğitoğlu, Şair Bekir Yağnidemir, İbrahim Düğer,  programın renkli simalarındandı.
Böylesine güzel böylesine unutulmaz programa destek veren kurum ve kuruluşları da tebrik etmek gerekiyor.Tabi ki: başta Ali Özkanlı Hocama, Bizleri yalnız bırakmayan Çiğdem Karakuzu’ya, Kızımız Leyla Şahin’e, Oğuzhan Sarıkaya ve Kaan Seyfi’ye teşekkür ediyoruz.
Destek ve gayretlerini esirgemeyen:  Kayseri Valiliğine, Kayseri Büyükşehir Belediyesine, Sayın Oktay Durukan’a, Melihgazi Belediyesine Sayın Serdar Öztürk’e, Polis Okulu Müdürüne,  Gevher Otel sahibine, Kayseri Simurg Ateşi Temsilcimiz Ali Özkanlı hocamıza her türlü desteği veren kurum ve kuruluşlara şükranlarımızı sunuyor teşekkür ediyoruz.
Simurg Ateşi Programı tam anlamıyla bir final niteliğindeydi. Muhteşemdi, unutulmazdı. Programın içeriğinin yanı sıra emek vardı, alın teri vardı ve dost yüreklerin kucaklaşması vardı. Oldukça samimi ortamda gerçekleştirilen üç güzel programda şairler dilediğince seslenip unutulmaz bir buluşmanın heyecanını yaşamış  ve yaşatmış oldular.Kayserili  arkadaşlarımıza  teşekkür ederken, programa  destek veren  aşık- ozan- şair yazar tüm dostlarımıza da teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz.