Doğadan gelen en önemli bitkilerden birisi çörek otu diğeri de kara üzümdür. Çörek otu modern tıbbın çok büyük ilgisini çeken az sayıda bitkilerden biridir. Pek çok hastalıkta etkisi üzerine binlerce deneyler yapılmıştır. Pek çok insan yaşamını olumlu yönde etkilemiştir. Her şeye şifa olarak yansımıştır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi, karaciğeri besleyerek koruması, karaciğer kanserinde etkili olması, kandaki şeker miktarını düşürmesi, bronşit, astım ve alerjik astıma karşı tedavi edici olması, iltihabı önleyici etkisi, anne sütünü artırması ve pek çok alanda vücuda olan faydaları saymakla bitmez. 
Kara üzüm ise, çörek otunu tamamlayan mucize bir bitkidir. Kanı sulandırması, kansızlığı önlemesi, ayaklarda romatizma sonucu oluşan ödeme karşı etkili olması başlıca faydalarıdır. Kara üzümün kabuğunda bulunan ve fito aleksin grubu bileşiklerinden olan resveratrol, vücutta kanser oluşumunu engelleyici olması ve buna benzer pek çok faydalar sağlaması bu bitkinin de güzelliğini, doğasını ortaya koyar.
Ben ise okuyucularıma bu iki bitkiden elde edilen karışımın vücuda faydalarını anlatacağım. Anlatacağım olgular, etkisi ve faydası kanıtlanmış, pek çok insanın bana teşekkürde bulunduğu, vücuda hiçbir yan etkisi olmayan, son derece doğal olgulardır. Nasıl mı oluyor? Anlatayım.
Çörek otu yayvan tava - teflonda tam kıvamda olmayacak şekilde kavrulur. Diğer tarafta ise kuru üzüm çekirdeği ile birlikte havanda dövülerek macun haline getirilir. Çörek otu bu macuna katılır. Karışım havanda dövülmeye devam edilir ve karıştırılır. Bir gün dinlenmeye bırakılır ve buzdolabında saklanır. Her sabah aç karnına bir yemek kaşığı kadar yenir. (Akşam ya da günün diğer saatlerinde yenmesinin hiçbir sakıncası yoktur.) 1saat kadar süre geçtikten sonra kahvaltı yapılır veya yemek yenir. 
Bu doğal besin karışımı hücreleri yeniler, metabolizmayı hızlandırır. 
Vücuttaki tüm ağrıları yavaşlatacaktır. Karaciğere güç katacak, kansere karşı koruyacak, cildinizi pürüzsüz hale getirecektir. Romatizmal ağrılarınıza çok iyi gelecek, vücuttaki yel, sızı dediğimiz gezginleri yok edecektir. İştahınızı açacak ve belli bir süre sonra güne daha zinde başlamanıza etki edecektir. Vücutta bulunan iltihapları yok ederek, vücut temizliğini fark edeceksiniz.
Daha da önemlisi zihinsel yapınızı ve beyin yapınızı güçlendirerek düşünme potansiyelinizi artıracaktır. Belli bir yaş sonrası yaşanan unutkanlık, asgariye inecektir.  İlimizde rahmetli dedem Mustafa Koştan olmak üzere pek çok hemşerimiz bu karışımdan büyük faydalar edinmişlerdir. 
Tarafımdan oluşturduğum bu karışımın hiç kimseye zararı veya yan etkisi düşünülemez. Sağlıksal tavsiyeler bir vicdan işidir. Tabiî ki benden söylemesi, gerisi size kalmıştır.