İnsanların neşelendiği,kanının kaynadığı,cıvıl cıvıl günlerle hayatımıza gelen ilkbahar,pek çok rahatsızlığı da en önemlisi de bahar nezlesini de beraberinde getirmektedir.
Tehlikeli olan şu havalarda kendimize,giydiklerimize,yediklerimize dikkat edersek yaza daha sağlıklı bir şekilde girmiş oluruz.Modern tıp’ın yanında alternatif tıptan da yararlanmamak şu günlerde içten bile değil.
Bu yüzden,bize en çok yararı sağlayacak olan ve Anadolu’nun dağlarında yetişen çok önemli bir bitki olan ıhlamurdan bahsetmek istiyorum.
* Ihlamur, tek başına kaynatılıp içildiğinde mide şikayeti olanlarda hazmı kolaylaştırır…
Ihlamurun içine biraz kekik, nane ve rezene katarak kaynatıp bu karışımı içerseniz, hem mide yanmalarına hem de kusma türü rahatsızlıklara iyi gelir.
* Cildinizde leke mi var? Hemen ıhlamuru suda iyice kaynatıp soğutun. Sonra bu sıvıyı lekelere sürün, faydasını göreceksiniz.
*Aynı şekilde elde edeceğiniz ıhlamurla kırışıklıklara masaj yaparsanız, iyi sonuç alırsınız.
* Strese karşı, ıhlamur çayı iyi gelir. İçine çok az karanfil atarsanız, hem güzel bir tat elde etmiş olursunuz hem de sizi sakinleştiren etkisini artırırsınız.
* Göz çapaklanmalarında, ıhlamuru kaynatın ve süzün. Pamuk yardımı ile gözlerinize kompres yapın. Hem çapaklanmaları önleyecek, hem de gözünüzü dinlendirecektir.
*Ihlamuru kaynatıp elde ettiğiniz su ile ara sıra saçlarınızı yıkayarak, saçlarınızın güçlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemden sonra saçınızı durulamayı ihmal etmeyin.
*Bunların yanında ıhlamur kan dolaşımını düzenler. Kabızlıkta da ıhlamurdan yararlanabilirsiniz.
* Kramplar için de ıhlamurun iyi bir ilaç olduğunu unutmamalısınız.
*Sabah aç karnına içilmeye devam edilen ıhlamur zayıflamak isteyenlere bu hususta yardımcı olur.
* Ihlamurun migren için de birebir olduğu bilinir.
*Ihlamur ayrıca idrar söktürücü, terletici, yatıştırıcı, göğüs yumuşatıcı özelliğe de sahiptir. Ihlamur çiçeği balla karıştırılıp içilirse mide ülserine iyi gelir. 
Kan dolaşımını düzenler
Doğamızda bulunan böylesine güzel ve faydalı olan ıhlamur bitkisinin faydaları göz ardı edilemez bir gerçektir. 
Bu faydaları sadece bilmek yeterli değildir bilinçli bir şekilde uygularsak ve ihtiyacı olan insanlarla paylaşırsak hayatta her şeyin yararını görebiliriz.Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle…