Minik yüreğiyle bizler kadar kahrolan Kaan Çiner adlı dünya tatlısı bir çocuğun hislerinden bahsetmek istiyorum.
    Mesai arkadaşlarımdan birisi olan Nilay Hanım kaliteli, dürüst, milli ve manevi değerlerine bağlı, Türklük onurunu keyifle taşıyan, oldukça eğitimli ve donanımlı bir insandır.
     Elbetteki çocukları da aynı karekter ve erdemle yetişmektedir.
    Sık sık yanımıza gelen İlköğretim 2’inci sınıf öğrencisi olan oğlu Kaan, Türk Milletinin yüceliğini Atatürk’ten öğrenmiş başarılı ve heyecanlı bir çocuk.
    Bazı boş saatlerimizde Çanakkale’den, Sarıkamış’tan, Navarin’den, İnebahtı’dan, Kosova’dan, Yemen’den vs.
    Tarihi savaşlarımızla; Orta Asyadan Anadoluya uzanan çileli yolculuklarımızdan, düşmanlarımızın bizler üzerindeki yok etme amaçlı sinsi ve asalak zihniyetlerinden bahsederken, milletimizin her şarta rağmen tarih boyunca mazlum milletler üzerindeki adaletli ve faziletli yönetimleriyle de övünürüz.
    Yalnız, okuduğum tarihin bana yansıyan yönlerini ne kadar yumuşatmaya çalışsamda bir türlü sevemeyip, kabullenemediğim Enver Paşa, her maceraperestliğin ve her kahroluşun altından çıkıyor.
    Elbetteki onun da vatan sevgisindeki duygu ve heyecanı tartışılmaz ama; aklın ve mesleki zekanın da kuralları ve sınırları vardır.
    Coğrafya, felsefe, mantık, ekonomi, diplomasi, matematik ve sosyal bilimler bir komutanın sahip olması gereken temel unsurlardır.
     Yapılacak her türlü atılımın fizibilitesi ve etüdü bu birikimler sayesinde yapılmalıdır.
    Yine bu maceraperest komutanımız arkasındaki padişah desteği ile oluşturduğu liyakatsiz ekibiyle binlerce çiçeğin solmasına, koca çınarın vaktinden önce devrilmesine neden olmuştur.
    Kendisini eğiten komutanlarını tehditkar eleştirileri, hırsının ve liyakatsizliğinin sembolü olmuş
     ““Beni Napolyon Bonapart’a benzetmislerdi. Kabul etmem.
     Çünkü ben ikinci adam olamam.” sözü ise hırsı ve şimarıklığını yansıttığından, onu gönlümde tamamen antipatikleştirmektedir.
    Büyük Hun İmparatorluğunun bulunduğu uzak Asyadan Avrupa içlerine kadar hastası, yaşlısı, donanımı, ekipmanı, kışı, yazı, dağı, tepesi, düşmanı, hastalığı saymakla bitmez binbir türlü bilinmeyeni ile mücadele ederek sayısız badireler atlatarak başarılar kazanmış Attila’nın, Teoman’ın, Mete Han’ın, Ertuğrul Gazi’nin, Çağrı Bey’in soyundan gelen bir asker böyle bir yanlışlığa nasıl düşer aklım almıyor.
    Bu konularda yoğunlaşan sohbetlerimiz sürerken, bizi merakla dinleyen Kaan bana…
   Devamı Yarın