İnsanoğlu bu elbetteki, beşer’de şaşar’da! Soruyorum size insan olup’da hata yapmaya, yada hayat’ı ile verdiği kararlarında hiç pişmanlık duymasın!
    Bu bir tek, Peygamber’lere, Evliya, Enbiyalar’a mahsus tur, eminimki sizlerde bana katılıyorsunuzdur.
    Biz kullar (insanoğulları) hayatımız ile ilgili aldığımız her kararda her zaman, karar alınan yer ‘doğru yer’ yada ‘doğru zamanda’ olması mümkün olmadığı gibi o an ki  ruh halimiz her vakit mantığımız’ı kullana bilmemizide mümkün kılmıyor.
    Korkmayın sakın, şimdi bunları bir bir anlatıp’ta sizlerigeçmişe götürüp, üzmek değil, benimamacım.
    Oysa ki bana bundan 20-25yıl önce, sorulmuş olsa idi yani 15 ile 20 yaşlarım arasında, benim vereceğim cevap, pişmanlık duymak mı? Asla  diye kesip atardım.
    Şuan ise aynı soru ban yöneltilmiş olsaydı hiç pişmanlık duydun mu diye bu kez o genç tecrübesiz, bilgisiz ve deli kızın cevabı onca yılla birlikte, hemen elbette insanoğlu yani (ben) pişmanlık duyabilmek ya da pişmanlık duyacağım bir olayı her an yaşamam mümkün olurdu.
    Kısaca olgunlaşan insan düşünmeden, bilgisizce değil geçen yıllarla olgunlaşıp kendi hayatı ile ya da ailesi ile ilgili en önemli kararları alırken dahi pişman olması ileride pişmanlık duyabileceği olayları yaşaması, nefes almak, yaşamak kadar doğal bir duygudur diyorum.
    Şimdi sormak size, hayatınızla ilgili aldığınız kararlar içerisinde, en çok pişmanlık duyduğunuz olay ne olmuştur diye?
    Bu soruyla ben de sizler gibi şöyle bir geçmişe dönüp bakınca, ne kadar çok'ta pişmanlıklar yer almış hayatımda!
    Hepimiz, kararlarımızı alırken, aldığımız kararlar birde gelecek ile ilgili olunca, kararı aldığımız o zaman, anlayamayız ki o kadar yanlış ve bu alınan kararın yanlışlığının bir ömür, yüreğinden asla atamadığı gibi bir ömürde yürekten atamayacağını!
    İnsanoğlu'nun doğasında vardır. Her zaman kendini beğenmek, bir kendisinin en doğru düşünen olduğuna veya o kendini hep en iyi görmeside her zaman muhtemeldir.
    Bütün bunlar, sakın ola ki, gözünüzü korkutmasın. Çünkü, insanı insan yapan, yaşadığı tecrübelerdir.
    Çünkü, İnsanoğlu hata yapa yapa doğruyu bulacaktır. Burada önemli olan tek şey vardır ki oda önemli olan hatta yapmak değilde, hatayı tekrar etmeden ve yapılan hatalarımızdan ders alabilmektir.
    Dilerim ki, Yaratanım hiç birimize çok büyük hatalar yaşatmasın ve çok büyük hatalar, pişmanlıklar duymadan yaşamayı nasip etsin!