Yozgat'ta 2008-2009 yılında eğitime Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi bünyesinde Resim ve Müzik Bölümü olmak üzere açılan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, bir yıl sonra ismi ''Yozgat  Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'' olarak değiştirildi. Resim ve  Müzik Bölümü bulunan okulda güzel sanatlara yönelik öğrenciler yetiştiriliyor.
Okul öğrencileri tarafından öğrenirken hazırlanan resim ve büst çalışmaları dün Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirilen, bugün ise Çapanoğlu Kentpark tesislerinde açılacak sergi ile görücüye, halkın, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Yozgat'ı yeterince tanımayan insanlar, Yozgat insanı ile sanatı  aynı cümle içerisinde pek kullanmaz, yadırgarlar. Zira, Yozgat daha çok tarımsal üretimleriyle dikkatleri üzerine çıkmış bir il olarak anımsanmaktadır. Böyle olmasında Yozgat'tan yetişen sanatçıların, bu algıyı kırmak yerine algının daha da güçlenmesi noktasında tavır belirlemeleri de çanak tutmuştur.
Bugün Türkiye'de sanatın her dalında isim yapmış sanaçılarımız arasında çok sayıda Yozgatlının bulunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Yozgat tarihini inceleyip, belgeleyenler de, bu yörenin sanat ve kültüründen çok, ticari anlayışını da dışlayarak ekonomik yapısına yönelik çalışmalar yapmayı tercih etmiştir.
Tüm bunlar Yozgat insanı ile sanatın aynı cümle içerisinde kullanılmasının önüne geçmiştir.
Halbuki Yozgat tarihinde sanatın, ticaretin, üretimin merkezi konumundadır. Türkiye'de ender olarak bilindiği dönemlerde bile Yozgat Lisesi'nde öğrencilere öğretilen piyano bugün Yozgat Müzesi'nde sergilenmektedir. 
Bugün yerinde yellerin estiği Tol Çarşı bölgesinde demircilik, kalaycılık sanatlarının yanında gümüş ve altın işlemeciliği, tarihi Çapanoğlu Cami Karşısındaki binanın yerinde ve arka tarafındaki doktor Yaşar Apartmanının yeraldığı bölgedeki taş binalarda yazmalar, taş kalıplarla yapılan önlükler, eşarplar, sofralıklar, lokum, leblebi, çekirdek ve benzeri sanatlar yapılıp, üretimler gerçekleştirildiği bilinmektedir.
Türkiye'nin ilk gazetecisi olarak bilinen Agah Efendi'nin, Türk Halk Müziği hocalarının hocası olarak kabul edilen Nida Tüfekçi'nin, Romancı, Ressam, Şair N. Abbas Sayar'ın ve daha nice üstadların  izinden giden sanatçılarımızın yanında, günümüz sanatsal faaliyetlerde uluslararası başarılara imza atan isimlerde bulunmaktadır.
Demem odur ki; Yozgat insanına her ne kadar yakıştırılmak istenmese de Yozgat'ta yetişenlerin sanata olan ilgisi ve yatkınlığı her daim varolmuştur. Kapalı toplum yapısından kaynaklanan sanata uzak durma anlayışı, sanatı yapanların bile benliğine öylesine işlemiş olmalıdır ki, sanatını icra ederken doğup, büyüdüğü kentinden söz etme ihtiyacı duymamaktadır.
O yüzden, yetişmekte olan geleceğin sanatçılarının desteklenmesi, moral bakımından takviye edilmesi gerekmektedir.