Bazı firmalar vardır ki işlerini gönül kazanma hedefiyle sürdürerek, halkı mutlu ve memnun etmenin yollarını arar, kazancı hep ikinci planda tutar. Onlar için güzel cümlerlerle anılmak yeterde artar bile.
    İşte kazancı ikinci planda tutup, yolcularını evine gelmiş misafir muamelesiyle karşılayan, gördüğüm en sıcak ve en güven veren firmalardan biri olarak tanıdığım Seher Turizm de her kesimden insanların sürekli rağbet ettiği gönüller kazanmış bir seyahat acentesi…
    Seher Turizm'le hepsi birbirinden farklı karakterde, 46 kişilik bir grupla 3 gün süren uzun bir Güneydoğu gezisine çıktık. Kimi memnun, kimi şikayetçi, kimi birbirinden şikayetçi, kimi benim dediğim olsun istiyor, kimi hizmetlerden çok memnun, kimi asla… Ama bunların hepsiyle muhatap Seher Turizm tur operatörü Tamer KARA bey.. Program dışı gezi konusunda baskı yapanlar, neden nane şekeri yok diyenler, durdurun şu ağaçlara bakacağım, şu köprüye çıkacağım, şu ırmakta yüzeceğim diyenler… Eğer bu taleplerden birini veya bir kaçını değerlendirsen Güneydoğu'dan 3 gün sonra değil, 3 hafta sonra ancak gelebilirsin.  Peygamber sabrı vardı Tamer Beyde.. Kimseye yüzünü ekşitmeden, kimseyi kırmadan, kırılacak yapıda olanlara takoz olarak, şoförü, muavini, yolcuları, küçük çocukları, ihtiyarları, hastaları tek tek ve bir anda kontrolüne alaraktan adeta orkestra yönetir gibi sorun çıkmasını sürekli engelleyerek hizmet veriyordu.
    Tam bir iletişim uzmanı, tam bir gönül dostu. Gerçekten yüz ve beden dilini okuduğumuzda kimseye karşı ufacık bir kin ve sinir belirtmeden sabırların en mükemmeliyle sorunları bloke ediyor ve tamamen gideriyordu.
    Tamer Beye sordum. Bu sabrın, hoşgörünün ve insanlarla olan kaliteli iletişiminin sırrı nedir diye.. Tek kelimeyle cevap verdi. İş Disiplini. Seher Turizm maiyetine aldığı her insana psikoteknik sınavlar yapar. Belirli periyotlarla bu sınavları tekrar eder. Benim yapacağım bir hata Seher Turizmde çalışan adını dahi bilmediğim bir insanın sofrasına yansır. Ayrıca burda konuk ettiğimiz herkes bizim ekmek kapımızdır. Üç kuruşta kazansak Allah bereket versin der ve gururla evimize gideriz.
    İnsanlar akademik basamaklar tırmanıyor. Doktorolar, masterler yapıyor. Hiçbiri işini, kurumunu arkadaşlarını, ülkeyi vs. gibi insani erdemler yüklü organize fedakarlık düşünemediğinden, her alanda liyakatsiz personeller yetişiyor.
    Hastasına kızan doktorlar, öğrencisine ızdırap çektiren öğretmenler, askerine hayatı dar eden komutanlar, şikayete geleni döven polisler, müşterisini kandıran esnaflar vs.  Gelin Tamer KARA'dan ders alın.
    Ankara'da Karanfil Sokakta faaliyet yürüten Seher Turizm firması garibanından diplomatına, sanatçısından çiftçisine, işadamından, öğrencisine her kesimin ekonomik koşullarına göre yönlendirdiği eleman ve vasıtlarıyla herkesin gönlünü ve duasını alan bir pozisyonda hizmet veriyor.
    Temizlik, konfor, güvenlik ve ikramları ile terbiyeli,  güven veren personelleriyle yurt içi ve yurt dışına turlar düzenliyor.  Ülkemiz insanlarının kültürel ve sosyal gelişime katkı sağlayarak çevreci ve estetik tutumlarıyla güzellikler üretiyor. Helede iletişim kopuklukları nedeniyle sosyal dışlanmaya maruz kalmış asabi yolcuların tedavi edilebileceği bir rehabilitasyon merkeziymiş gibi davranışlarıda hiç göz ardı edilemiyor.Teşekkürler Seher Turizm. Teşekkürler saygıdeğer kaptanları, teşekkürler Tamer KARA bey.. Gerçekten programınıza sadık, bol güleryüz ikramlı, konforlu ve güven içinde bir yolculuk yaptık.Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır ilkenize bende şahit oldum. Hepinize mutluluk, sağlık ve bol kazançlar diliyorum.