Yerin 12 metre altında olması gereken ana elaktrik hattı kabloları tehlikeye davetiye çıkarırcasına yerüstünde duruyor ve bu durum karşısında bina sakini vatandaşlar yetkililerin duyarsızlığına isyan ediyor.

Kent Park karşısındaki modern binaların hemen yanından geçen ve yerin 12 metre altınıda olması gereken elektrik dağıtım kablolarının görünür bir şekilde toprak üzerinde bulunması olası bir tehlikenin boyutlarını gözler önüne seriyor. Özellikle çocukların rahatlıkla ulaşabilecekleri kabloların tehlike saçan görüntüsü vatandaşları isyan ettirdi.

            Modern şehirleşmenin Yozgat’taki en önemli örneklerinden olan Kent Park bölgesinde ana trafodan dağılan elektrik dağıtım kablolarının yeraltı yerine yer üstünden geçmesi insanlar için hayati tehlike oluşturuyor.

YETKİLİLER

NEREDE?

            Yukarı Nohutlu 2. Mıntıka Ahmet Yesevi Caddesi Park Vadi evleri yanından geçen, yüzlerce voltluk elektrik ana dağıtım hattı kablolarının yer altına alınmasıyla ilgili vatandaşlar daha önce yetkililere ulaştıklarını ancak her hangi bir işlem yapılmadığını söylediler.

MODERN BİNALAR ARASINDAKİ

GİZLİ TEHLİKE

            Üzeri açık elektrik kablolarının başta çocuklar olmak üzere insanlar için ciddi manada tehlike oluşturduğunu ifade eden vatandaşlar, şehirleşen Yozgat’ın modern yüzü olan Kent Park bölgesinde böyle bir ihmalin olmasının kent adına ciddi bir sorun oluşturduğunu ifade ettiler.

SORUMSUZLUK!

            Daha önce yetkililere ulaşmalarına rağmen elektrik kablolarının yeraltına alınmadığını hatırlatan vatandaşlar, üstüne üstelik bir de elektrik kablolarının yanından su hattı geçirilerek sorumsuzluğun katmerlendiğini dile getirip, yetkilileri acil göreve davet ettiler.

Editör: TE Bilişim