Merkezi Yemekhanesi’nde düzenlenen yemeğe Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcısı ız ve Dış İlişkiler Koordinatörümüz Prof. Dr. Şaban Güçlü, Genel Sekreter Doç. Dr. Seyfullah Türkmen, Mevlana Değişim Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Burhan Ünal, Erasmus Değişim Programı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Serpil Savcı ile Dış İlişkiler Ofisi personeli ve çok sayıda uluslararası öğrencilerimiz katıldı.

Tanışma ve kaynaşma yemeğinde Yozgat’ın tescillenmiş yöresel yemeği olan testi kebabının tanıtımı yapıldı. Yozgat'ta gelen yabancılara uygulanan testi kırma geleneği farklı coğrafyadan gelen öğrencilerimiz için de gerçekleştirildi.

Yemeğin ardından konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında son yıllarda yoğunlaşılan faaliyetlerin sonuçlarını vermeye başladığını belirterek bundan son derece memnuniyet duyduklarının altını çizdi. 

Afganistan, Azerbaycan, Cibudi, Gürcistan, Hindistan, Irak, Suriye, Türkmenistan, Yemen, Almanya ve Hollanda gibi dünyanın birçok değişik ülkesinden 50’ye yakın uluslararası öğrencimizi Bozok Üniversitesi bünyesinde ağırladıklarını dikkat çeken Rektörümüz, bu öğrencilerimizin üniversitemizin ve Yozgat şehrinin bir dünya üniversitesi ve kenti olma açılımında oldukça önemli değerler olduğunu kaydetti.

Rektör Uçar konuşmasının devamında Bozok Üniversitesi’nde eğitim gören Uluslararası öğrencilerin, Türk uyruklu öğrencilerin yararlandığı bütün sosyal haklardan da yararlandığının altını çizerek; “Kendi öğrencilerimiz hangi imkânlardan yararlanıyorlarsa uluslararası öğrencilere de eksiksiz aynı imkânları sunuyoruz” dedi. 

Üniversite uluslararası ofis birimi olarak her türlü desteği öğrencilerimize sunduklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar, uluslararası öğrencilerimizin gerek akademik ve idari personelle birlikte her türlü sorunlarınıza çözüm üretmek için çalıştıklarını vurguladı. Rektörümüz, öğrenim görmeye devam eden öğrencilerin isteklerini öğrenmek, onların ofise daha kolay ulaşmalarını sağladıklarını belirterek “ofisimize gelen her öğrenciye yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz, öğrencilerin sorunlarını çözmek, onlarla ilgilenmek ve onları evlerindeymiş gibi rahat ettirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Uçar konuşmasının sonunda, “Burada dikkat çekmek istediğim bir husus var. Uluslararası öğrencilerimiz bazen yabancı uyruklu öğrenci olarak nitelendiriliyorlar. Yabancı öğrenci terimi ayrımcılık içeriyor. Bu nedenle öğrenciler için yabancı sözcüğünü kullanmak yerine, “uluslararası öğrenci” sözcüğünü kullanmamızın daha uygun olacağını düşünüyorum” dedi.
Programın sonunda Rektör Uçar, uluslararası öğrencilerimize üniversitemizin tanıtım materyallarını içeren çanta hediye etti. 
Toplu fotoğraf çekiminin ardından program son buldu.
Editör: TE Bilişim