Yozgatlıların adını yücelten şu emektar isimleri lütfen tüm Yozgatlılar akıllarına ve gönüllerine unutulmayacak bir şekilde yazsınlar. Yakup UCA, Ahmet KARACA, Ferhat ARSLAN, Selami SARI, Hanifi, YÜKSEL,Orhan KOÇAK, Bahtiyar KAHRAMAN, Oğuz UCA, Tekin DURAN, Seyfullah ERCİYES, Eyup ZAMBAK, Hayrunaz CESUR, Metin SARI, İmdat ERCİYAS, Adil YÜKSEL, Tacettin UCA, Hayrullah MURAT, Hasan AKBAŞ, Olcay ŞEREFLİ, Ercan UCA, Osman AKİL, Abdullah UCA, Aytekin KUŞADASI, Sezgin ERDOĞAN, Bekir ZARARSIZ, Rafet AKBAŞ, Şahin ŞİDDETLİ, Alaeddin ZARARSIZ ve Emrah HABERCİ 
Bu güzel insanlar öyle bir memleket sevdasıyla donanmışlar ki, ne diyorlarsa, ne söz veriyorlarsa fazlasıyla yapıyor ve yaptırıyorlar. Hiçbir karşılık beklemeden, çoğu yerde ceplerinden harcayarak, emeğini yüreğini esirgemeden, köyü, köylüsü, Yozgat’ı ve Türkiye’si için çalışıyor, didiniyorlar. Canınızı verin deseler koşarak gelecek niyetteler. 
Gülpınar nam-ı diğer Doburca Köyü, Çandır İlçemize bağlı Gevencik Dağı, Segmen Tepesi Beştepeler, Akbayır, Güllü Dağı ve Keldağ’ın arasında gizli, zümrüt bir coğrafyaya kurulmuş. Bağları bahçeleri, suları, çeşmeleri ve tertemiz sokakları ile cennet gibi bir köy. Kaysıları, cevizleri, üzümleri kendine has özellikler taşıyor. Kültürlü ve has karakterli insanların, cömert gönüllerin ve vatansever yüreklerin yetiştiği Gülpınar, hoş sohbetleri ve güleryüzleri ile Anadolumuzun en misafirperver köyü. Yarısından fazlası yurt dışına göçtüğü halde birbirinden kopmamış, geleneklerini, göreneklerini bozmadan birlik ve kardeşlik içerisinde yaşıyor yaşatıyorlar. Burda isim yapmış Gostullar, Arıkoğulları, İbişkâler, Hacılar, Melik Gaziler, Köseler, Yumuklar, Hatişler, Halilkâler Mırızlar, Godalar, Köşgerler, Osmankâler ve Mullalar, adındaki sülaleler İkram ve cömertlik yarışı yaparken köylerinin adını yücelttiklerinin farkındalar. Hepsi de memleketlerine bir güzellik katabilme yarışındalar.
Benimde çok sevdiğim Gülpınar’lı güzel insanlardan Sayın Şahin ŞİDDETLİ’den aldığım bilgilere göre okuma yazma oranı %90 olan bu köyde birde kapalı spor sahası bulunuyor.
Kurmuş oldukları vakıf ve derneklerini çok dürüst ve ilkeli yönetiyorlar. Birlik ve beraberlik geceleriyle sadece Türkiye’yi değil dünyayı kendilerine imrendiriyorlar. Düşkünlerini, mağdurlarını gizli ve onurlu yardımları ile ihya ediyorlar. 
Dernek Başkanı Orhan KOÇAK’ın yapmış olduğu işlere, göstermiş olduğu gayretlere şöyle bir baktım. Köyünden, köylüsünden sordum. Yaptıklarına hayran olmamak elde değil. Bu çalışkan ve kaliteli insanın kutsal gayretlerini sunum yaptığım  her yerde  anlatmayı adeta kendime vazife edindim.
Biliyorsunuz ki Dernek faaliyetleri her zaman eleştirilen, muhalifi bol, çatlak seslerin çok çıktığı yıpratıcı bir uğraş. Ama her ne pahasına olursa olsun Orhan KOÇAK ve arkadaşlarının, içlerindeki Gülpınar aşkı ve Türkiye sevdası körelmemiş yürekli, omurgalı vefalı ve özlem dolu fedakarlıklarına Allah rızasını hedef alarak devam ediyorlar. 
Avrupa’da sorumluğunu bilen, kimlik ve kişilik sahibi Tekin DURAN, Seyfullah ERCİYES, Hayrunaz CESUR, Eyup ZAMBAK, Metin SARI, İmdat ERCİYAS, Adil YÜKSEL, Tacettin UCA, Hayrullah MURAT, Olcay ŞEREFLİ, Ercan UCA, Osman AKİL, Aytekin KUŞADASI ve Sezgin ERDOĞAN gibi asil soylu emektar insanlardan kurulu öyle bir ekip var ki, sadece Almanya’yı, Hollanda’yı, Fransa’yı, Avusturya’yı değil dünyayı yönetebilecek bilgi ve donanıma sahipler. Hepsi de birbirinden dürüst, hepsi birbirinden ilkeli ve şahsiyetli değerler.
Bahtiyar KAHRAMAN Almanya’da çok sevilen güvenilen yardımseverliği ile bilinen itibarlı bir hemşerimiz. Hasan AKBAŞ yapmış olduğu çalışmaları ile Fransa’da takdir toplamış, Yozgat’ta ve Ankara’da adından bahsettiren çok değerli bir isim. Abdullah UCA misafirperverliği ile Yozgatın gülen yüzü, hoş sohbeti ile emektar bir değeri. Bekir ZARARSIZ Avusturya’daki Türklerin örnek aldığı, hepimize gurur yaşatan bir insan. Bu kibar ve ince ruhlu hemşerilerimiz köyü, köylüsü ve memleketleri için yaptıkları işlerle sadece kendi köylerinin adını değil Yozgat’ın adını dünyaya duyuruyor, hepimize tarifi imkansız gurur yaşatıyorlar. 
Genç insanlarıda yaşlıları gibi saygılı ve mütevazi. Duruşları, oturuşları, hitapları, ağırlamaları ve uğurlamaları çok ölçülü. birbirlerine değer vererek nezih hitaplarla onore ediyor, dayanışma ruhu içerisindeki dostani davranışlarıyla takdir topluyorlar. 
Hanım kardeşlerimizin hepside görgülü, bilgili nezaket ve zarafet sahibi. Avrupa’da Türk kadınının hanımefendiliğini liyakatiyle temsil ediyorlar. 
Emeğini ve yüreğini ortaya koyarak güzellikler üreten her değerimize gönüller dolusu teşekkürlerimi gönderiyorum. Ballı kayısıların, bakımlı evlerin, gül üzümlü bağların, sıcak ve dost canlı değerlerin, has karekterli ve gönüldaş ailelerin yetiştiği cennet Gülpınar Köyüne köylüsüne sonsuz saygı ve muhabbetlerimi ileterek geçmişlerine rahmet, geleceklerine sağlık ve uzun ömürler diliyorum.  Milli ve manevi değerlerine, hemşehri kimliğine özünden samimice bağlı örnek kişilikteki vatansever çocuklarınızın, layık oldukları en yüksek makamlara gelmesi temennilerimle hepinize yürekten sevgilerimi yolluyorum.
Varolun çalışkan, üretken, bilgili ve dürüst insanların köyü. Varolun Yozgat’ın yüz akı onurlu, yiğit ve cömert Gülpınarlılar. Siz güzellikler üretmeye devam ettikçe kazanan hep Yozgatımız olacak, bizde hep adınızla övünüp, gururlanacağız.