Bahar ayından beri arazi hayvanlar için o kadar doyurucu olur ki, sormayın.. Tüyleri düzgün, belleri et bağlamış, yüzleri sevimli ve diri olurdu mübarekler. Arazide yatırırdı çobanlar onları. Her gün öğle saatinde evlerine dağılır, kadınlar sağar, kalan sütlerini kuzularıyla emiştirir, önce koyunlar katılır sürülerine, sonrada ikindi üzeri kuzuları. Kuzular gece pek yatmazdı arazilerde. Akşamları evlerine geri getirilir, sabahları tekrar katılırdı sürülerine. 
İşte bu mevsimlerde hayvanlar tavlı ve canlı olduklarından koç ve koyunlar birbirlerine kur yapmaya başlarlardı. Gözünden kıskanırdı koçlar koyunlarını. Bu nedenle önlerine ne gelirse saldırır, yani kakardı. Haberin bile olmazdı koçun arkandan saldırışına. Güm diye bir tos vururki, boş bulunduğunda belini bile kırar. Cinni Osmanın Cenneti İbişin Memmedin goç bi kahdıydı da derbeder 2 ay hastanede yattı. Hotunu gırmış derlerdi. Moturcu Hacelinin goç ta Ferdaneyi kahdı garının gıçı gırıldıydı. 
Çok fena olur goç kahmaları. Cırtılın Duvanın bi goç vardı beni her gördüğü yerde üzerime doğru ılgardı. Korkumdan dışarı bile çıkamazdım. Kaç kez bizim kapının önünden geçerken hem Duvan’ı, hemde goçlarını defalarca ite kişkiledim ginede her seferinde beni dirliksiz ettiler. 
Bir gün Guddusünün Fatiş pınardan su götürüyormuş. Helkeleri yayhalıyodu. Çoban Naci de davarı sulamak için sürüyü oluğa guverdi. İdinin Osmanın goç sağa sola bakıyordu. Bizde Hayrinin Semi’yle İdiriz’in tukenin önünde soruduyorduk. Semi ikirciklendi. Bana, “Bah oğlüm İdinin Osman’ın goç ya Fatiş halayı, yada Naci’nin avradı kahacak” dedi. Demiye galmadı nası bi yekinipte kuteden Fatiş halanın yağarnından kahdıysa helkelerinen birlikte garıyı pınarın oluğuna depti. Alayıcığımız gopuşduk amma iş işten geçmişidi.. Millet doluşdu. Fatiş halayı Paşa’nın moturunan sağlık ocağına yetişdirdiler. 
Gardaşım vallahi bek kotü olur goç kahması. Bu mevsimlerde köylere neye pikniğe neye gidersiniz siz siz olun, çoluğunuza, çocuğunuza çoh dikkat edin. Goç kahar, it gapar, hele helede şimdi kene falan diyolar Allah etmesin. 
Nostaljik hatıralarınızın anımsanması dileklerimle.