Eski Askerlik Şubesi geçici olarak Belediye Su tahsilat için kullanılmaya başlandı. Abide İş Han'ı bir an önce düzenlenmeli su tahsilat birimi de eski yerine taşınmalıdır. 
Askerlik Şubesi binası ile ilgili değişik görüşler arkadaşlarımız tarafından dile getirildi. Ben bu bina ile ilgili şu konu da ısrarlıyım. Burası Şehitler Müzesi olarak tahsis edilmeli. Yozgat'ın Şehitler Müzesi'ne ihtiyacı vardır bunu belirtmek istiyoruz.
Öncelikle neden Şehitler Müzesi? Çünkü Yozgat binlerce şehit vermiş kahramanlar yiğitler mekanı. Bütün mahallerimize, bütün caddelerimize Şehitlerin adını versek yine yetmez. Bu denli Şehidin çok olduğu Yozgat' ımıza bir Şehitler Müzesi fazlasıyla yakışacaktır.
Dersiniz ki peki bu müzede neler bulup sergileyeceğiz ? Neler sergilenmez ki? Şehitlerin fotoğrafları, biyografileri, giysileri, silahları mektupları şehit düştükleri mekanları ve şehitlik anıları.... Bunları çoğaltmak mümkün ve çok da malzeme temin edileceğine inanıyoruz.
Anne -babaları- eşleri çocukları yaşadıkları mekanlar onlar için yazılan mektuplar ve Şiirler. Muazzam bir dizayn ile bunları sergilersek geleceğimiz için de güzel bir anı bırakmış oluruz. Ailelerini, çocuklarını da onurlandırmış mutlu etmiş oluruz.
Böyle bir Çalışmaya ihtiyaç var mı ? Evet var hem de şehrimiz ve şehitlerimiz için elzem. Eski Askerlik Şubesinin bu amaç için en uygun yer olduğunu düşünüyoruz. Bilmem bize katılır mısınız?
Çanakkale şehitlerimiz var, İstiklal Şavaşı şehit ve gazilerimiz var. Bunların bir çoğunun yakınları- torunları hayattalar. Şehit ve gazilerle ilgili materyaller bulmak zor değil .Son dönem terör şehitlerimiz var. Bunların anne babası eşleri çocukları hayattalar hepsinin anıları ve eşyaları ellerinde mevcut. Yani malzeme bulmak mümkün.
Düzenlemeyi, organizeyi ve müze dizaynını da muhteşem hazırladığımızda çocuklarımız ve gençlerimiz için muhteşem bir ibret mekanı karşımıza çıkacaktır. Ayrıca onları da onure etmiş olacağız öyle değil mi dostlar?
Sözün özü deriz ki: Yozgat'ın Şehitler Müzesi'ne ihtiyacı vardır. Bu müze için de en uygun mekan eski Askerlik Şubesi binasıdır.
Ayrıca Yozgat ta eski Türk evlerinin restorasyonunu yaptırıyoruz ne güzel! Ama buraları amacına en uygun şekilde kullanırsak muhteşem bir anlam kazanır. Yoksa birilerine peşkeş çeker amaç dışı kullanmaya başlarız. 
Şunu herkes unutmasın; makamlar baki değil milletin emanet ettiği makamlardır. Günü gelince emanetler yeni sahiplerine devredilecektir...Bize düşen bu makamları adaletlice milletin hizmetinde kullanabilmektir.
Şehitlerimize yakışır bir mekan bir müze için kolları sıvama zamanı gelmiş olmalı deriz.Yozgat bu tür müzelere ihtiyacı olan bir şehirdir. Turizm açısından da Arkeoloji Müzesi başta olmak üzere bu müzelerin çoğalması düşüncemizi Israrla savunuyoruz; savunmaya da devam edeceğiz.