Yozgat İl Özel İdaresi Salonundaki Meclis toplantısına katılarak konuşan ORAN Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın tüm teknik ve mali kaynakları ile yatırımcılara Kayseri, Yozgat ve Sivas illerinde doğru yatırımı gerçekleştirmede destek vereceğini belirtti.
    Palancıoğlu, özellikle Ar-Ge faaliyetleriyle yatırımcılara fizibilitesi yapılmış en uygun yatırım imkanları sunacaklarını kaydetti.
    Palancıoğlu, şöyle konuştu: “Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tüm teknik ve mali kaynakları ile yatırımcılara Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde doğru yatırımı gerçekleştirmede destek verecektir. Özellikle ORAN Kalkınma Ajansı tarafından Ar-Ge faaliyetleri yürütülerek yatırımcılara fizibilitesi yapılmış ve bölge potansiyellerine en uygun yatırım imkanları sunulacaktır. Ajans, mali destek programı kapsamında bölgenin kalkınmasına katkıda bulunacak ve 12 ay içerisinde uygulanacak projeleri destekleyecektir.
    Bu sayede bölgenin başta ekonomik olmak üzere sosyal, kültürel, turistik ve teknolojik olarak bir çok boyutta kalkınması sağlanacaktır. Ajans destek ve faaliyetlerinin büyük bir kısmının bölgedeki özel sektöre sunulacağı düşünülürse, bölgenin Kalkınma Ajansı destekleri ile çok hızlı bir şekilde gelişmesi kaçınılmazdır.
    ORAN Kalkınma Ajansının temel amacı bölgenin çok boyutlu kalkınması için gerekli altyapının hazırlanmasıdır. Ajansımızın bölgede faydalı olabilmesi için sizlerin de gerekli desteği vereceğini umuyorum.”
     Daha sonra ORAN'a danışmanlık hizmeti veren Yrd. Doç. Dr. Fazıl Canbolat, İl Genel Meclisi üyelerine ''Yozgat'ın güçlü, zayıf yönleriyle tehdit ve fırsatlarını'' içeren konular hakkında, Kayseri iliyle ilgili verdiği örneklerle açıklamalarda bulunmaya çalıştı.
ORAN, SORGUN'DA SWOT ANALİZİ YAPTI
    Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından Sorgun Belediye Meclisi Salonunda yapılan toplantıda ilçenin güçlü, zayıf, fırsat ve tehditleri hakkında bilgilerin oluşturulduğu Swot Analizi yapıldı.
     Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'in de katıldığı toplantıda ORAN Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın tüm teknik ve mali kaynakları ile yatırımcılara Kayseri, Yozgat ve Sivas illeri ve bu illerin ilçelerinde doğru yatırımı gerçekleştirmede destek vereceğini belirtti.
     Palancıoğlu, özellikle Ar-Ge faaliyetleriyle yatırımcılara fizibilitesi yapılmış en uygun yatırım imkanları sunacaklarını kaydetti. Daha sonra ORAN'a danışmanlık hizmeti veren Yrd. Doç. Dr. Fazıl Canbolat, Swot Analizi toplantısına katılanlara ''Sorgun'un güçlü, zayıf yönleriyle tehdit ve fırsatlarını'' içeren konular hakkında bilgiler verdi.
     Toplantı katılım sertifikaları dağıtılması ve hatıra resmi çekimi ile sona erdi.
Editör: TE Bilişim