Kamboçya, Tayland ve Singapur’a bir haftalık iş gezisi düzenleyen Yozgat Aktif Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (YASİAD) üyeleri umutlu döndü. İşadamları gezinin bir turistik gezi olmadığı mesajını veren işadamları Yozgat’a umutlu döndü.

            YASİAD Başkanı Rahmi Nazlıoğu,  Yozgat ve Sorgun ilçesinden 18 kişilik iş adamı grubuyla Kamboçya, Tayland ve Singapur’a düzenledikleri bir haftalık iş gezisinin çok verimli geçtiğini söyledi.

            Gezide ilk ziyaretlerini Kamboçya’nın Başkenti Phnom Penh`e  düzenlediklerini belirten Nazlıoğlu, “Burada Türkiye -Kamboçya iş formu düzenlendi. Burada iş adamlarıyla görüştük, Türkiye-Kamboçya ticaret hacminin 40 milyon dolar olduğun öğrendik ve bu rakamın daha yukarılara nasıl çekilebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduk. İş adamlarımızın Kamboçyalı iş adamlarıyla ikili görüşmeleri oldukça olumlu geçti” dedi.

            Daha sonra Tayland ve Singapur’a gittiklerini ve buradaki ziyaretlerinde oldukça verimliği geçtiğine değinen Nazlıoğlu, “Bu ülkelerde de gittiğimiz şehirlerin ticaret odalarını ziyaret ettik. İş adamlarıyla görüşmeler yaptık. Gezide Kamboçya ve Tayland’daki Türk okullarını ziyaret ederek oradaki görevlilerden bilgi aldık. Tayland’da Yozgatlı iş adamı hemşerimiz Uğur Gürbüz ile görüştük. Tayland’da Türklerin ne üzerine ticaret yapacağı konularında bilgi alışverişinde bulunduk. YASİAD olarak bu tür gezilerimiz bundan sonrada devam edecek. Amacımız ilimizdeki ticaret hacmini geliştirmek, iş adamlarımızı çeşitli ülkelere göndererek, ufkunu açmak, yeni iş sahaları, yeni iş imkanlarını tanımalarını sağlamaktır. Bu gezilerimizin verimli olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

            Yozgat’ın önde gelen işadamlarından Mustafa Koç’ta gezinin işadamları açısından çok yaralı geçtiğini söyledi. Koç,” Bizler Yozgat’ta birçok sektörde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kamboçya, Tayland ve Singapur’da Ticaret Odalarını ziyaret ederek, işadamları ile yatırım konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Çok faydalı bir gezi olduğuna inanıyorum. Ayrıca beni duygulandıran başka bir konu ise dünyanın bir ucundan diğer bir ucunda Türk okulunu görmek çok mutlu etti. ”dedi.

            İlahiyatçı Yazar Mahir Şahin’in de bir haftalık gezinin iş dünyası açısından son derece büyük işlere büyük yatırımlara vesile olacağını söyledi. Şahin, “Yozgat ve Sorgundan işadamlarımız yatırım yapacakları alanlar konusunda Tayland ve diğer bölgelerde ki işadamları ile görüşmeleri inşallah Türk işadamlarının dünyaya yayılmasına katkı sağlayacaktır. “ifadelini kullandı.

Editör: TE Bilişim