Yozgat Defterdarlığı bazı alacakların yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun gereği yapılandırma işlemlerine başladı.

            Torba Yasası olarak da bilinen kanun ile 31 Aralık 2010 tarihinin baz alındığı bildirilirken, Defterdarlık Vergi Dairesi Müdürlüğü ile ilgili olanlar kamuoyuyla paylaşıldı.

            Kesinleşmiş ve vadesinde ödenmemiş ya da kısmen ödenmiş vergi borçlarının yeniden yapılandırma kapsamına alındığı bildirildi. Yapılan yazılı açıklamada Torba Yasası kapsamında yeniden yapılandırmaya giren uygulamalar hakkında şu bilgiler yer aldı:

            “Bir vergi aslına bağlı olmaksızın kesinleşmiş vergi cezalarının yüzde 50’sinin ve bu tutar üzerinden TEFE/ÜFE değişim oranları kullanılarak hesaplanacak tutarın ödenmesi şartıyla kalan yüzde 50’sinden vazgeçilmesi.

            Kesinleşmiş alacakların bulunduğu safhaya göre bir bölümünün ödenmesi ve açılmış davalardan vazgeçilmesi ya da dava açılmaması koşuluyla kalan kısmından vazgeçilmesi.

            İnceleme safhasında bulunan vergiler, kesilecek cezalar, gecikme faizi ve cezaları.

            2006-2009 arası yıllar için Gelir, Kurumlar, Katma Değer ve Gelir Stopaj vergileri yönünden matrah artırımı yapılarak, vergi incelemelerin tabii tutulmama, bir nevi vergi sigortası. Stok beyanı.”

Kanunla ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerin varsa muhasebeci ya da Vergi Dairesi müdürlüğüne başvurmaları istendi.

Editör: TE Bilişim