Yurt içinde ve yurt dışında karşılaştığım bir çok hemşerim dürüstlüğü ve yardımseverliği ile Dr. Osman COŞKUN’u sevgi dolu sözlerle övüyor, onun Yozgatlı olması bizim için büyük zenginlik diyorlardı. Sunuculuk ve gazetecilik yaptığım mekanlarda, halkın bu özverili insandan çok şeyler beklediğine şahit oluyor, etrafını sürekli sevgi sarmalıyla görüyordum. Herkes ondan dolaylı veya bizzat bir yardım gördüklerini anlatırken vefası, çalışkanlığı, memleket aşkı ve hemşeri sevdasının samimiyetinden bahsediyorlardı.
Politikacıların asılsız vaatlerle seçmenlerin duygularını körelttiğine çok şahit olduğumdan bireylerin siyasetçi övmesini yadırgardım. İnsanların gönül verdiği dava, oluşum ve fikirlere muhalefet etmenin de sert tepkiler doğuracağını bildiğimden, bu övgüleri sessizce izlerdim. 
Yozgat siyaseti denince sadece bir dönem milletvekilliği yapmasına rağmen adı hep ön planda ve umut bağlanılarak anlatılan Dr. Osman COŞKUN’u daha yakından tanımak ve gösterilen sevginin karşılıklımı olduğunu sormak istiyordum.
Geçtiğimiz gün karşılaştığım bir köylüm, bu eski vekilimizin ziyaretine gittiğini söyleyerek beni de davet etti. Zamanım uygundu ama habersiz gitme nezaketsizliğinden çekiniyordum.
Genel Müdürlüğünü üstlendiği Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri kurumuna vardığımızda,  Üniversiteli Yozgatlılar Derneği, birkaç sivil toplum kuruluşu, köy muhtarları, siyasetçiler, hemşehri platformları ve diğer kişilerden mevcut kalabalık bir ziyaretçi kitlesi vardı. Geldiğimizi haber verdik. Her misafiri gibi bizleri de olanca ilgi ve kibarlıkla karşıladı. Bilgisine, görgüsüne, akademik kariyerine ve beyefendi kişiliğine uygun bir tavırla farklı donanım ve statüdeki insanları büyük bir incelik ve tevazuyla ağırlayıp uğurluyor, cömert gönlü ve misafirperver içtenliğiyle ikramlarda bulunuyordu. Objektif kriterlere dayanan taleplere olumlu yaklaşırken, sıkıntılı taleplere yol gösteriyor, yönlendiriyordu. 
Konuklarıyla sohbet ederken, hemşehri ve dostlarının acı-tatlı günlerine sadakatli müdavim olduğunu öğrendim. Bu erdemi ve samimiyeti çerçevesinde her özel ve güzel güne, kültürel etkinliklere ve sohbet programlarına davet edilen Sayın vekil, gelip gelemeyeceğini ilk durumda bizzat kendisi söylüyor. Pembe oyalama ve mazeretlerden kaçındığı gibi ilke edindiği doğrulardan da asla ödün vermediği belirtiliyordu. 
Gazeteci kimliğimizle sorgular mahiyette biraz da can sıkıcı detaylara değinerek merak ettiğim konuları sordum.  
Dr. Osman COŞKUN adı neden hep ön planda, ne yaptınız, neler vaat ettiniz de sizi Yozgatlılar çok seviyor, bu sevgi karşılıklı mı? dedim.
Bana şirketin bilançolarını gösterdi. Döneminde cirosu 3,5 katına çıkmış. Takdir edilecek bir yönetim sergilediği aleni. Sevilen ve güvenilen özelliklerinde ısrar ettim. Dedi ki, bu soruyu bana sormanıza kırıldım. Yaptıklarım ortada. Sadece Sorgun’a yıllık 10 milyon Türk lirası katkım var. Nakliyeciler, işçiler, eğitim kurumları, esnafa akseden bedel, iaşe, ibade, iane ve kurumsal desteklerimizle il bazında en çok yardım yapan, ödeme yapan kuruluşuz. Dürüst ve dakik çalışmalarımızla müşteri kitlemiz istihap hattimizin üzerinde. İş güvenliği tedbirlerimiz, mesleki eğitim, dostluk, dayanışma ve kurum kültürü bazında yaptıklarımız gövde gösterisi niteliğinde. Spor kulüpleri, kuran kursları, camiler, yardıma muhtaç aileler, kurban organizasyonları ve kültürel yatırımlarda bize rakip yok. Hak’tan alıp, halka veriyoruz. Hem biz kazanıyoruz hem halkımız kazanıyor. Şehrimize de, kurumumuza da bereket yağıyor. 
Ben vaat etmem, yapılması gerekeni yapar ve yaptım derim dedi. İşte yaptım dediklerim, işte muhataplarım. Gidin doğruluğunu muhataplar üzerinde test edin dedi. 
Kendi köy muhtarım da dahil onlarca farklı köy ve kasabalarda adı mihnet ve teşekkürlerle anıldığına şahit olmuştum. Mecliste kapısının her zaman açık olduğu, görüşmeye gidip boş dönen kimsenin olmadığını duyuyordum. Veriler ortada. Güven veren bir yüzü, dürüst ve kadirşinas bir yapısı var. Diplomasi dili de çok etkileyici. Farklı görüş ve siyasi tercihleri olan insanların gönüllerinin Osman COŞKUN adında birleştiğine şimdi hak verdim. 
Yeni Çeltek İşletmelerindeki akılcı proje ve yönetimiyle ticari faaliyette olduğu şehirler ve kurumlar üzerinde ilkeli çalışmalarıyla Yozgatlı kimliğimize saygınlık kazandırmış. Üretken, vefalı güzel bir insan. Bu arada  okul yapımı için gönderdiği 2 milyon TL ile ilgili Yozgat’tan henüz bir girişim yapılmadığını, bu konunun kendisini çok üzdüğünü ve zor durumda bıraktığını, iadesini isteyip şirketi adına Sorgun’a bir Fen Lisesi yaptıracağını söyledi. Maalisef bu kaynak aktarımındaki projenin fizibilite ve etüdü dahil, yazışma öğretmenliğine kadar tüm emekler yine onun. Israrla örneklerini istedim ve inceledim. İlimizdeki bürokrasi ve icraatlar ağır işliyor. 
Yozgat siyasetini yönlendiren aktörler, Osman COŞKUN’a haksızlık etmedikleri takdirde büyük bir zafere imza atacakları aşikar. Nere gitsem herkesin ondan bir beklentisi bir umudu var. Ülkemizde dürüst siyasetin sembolleşmiş bu abidevi şahsiyeti, karakteri, üslubu, nezaketi ve cömertliği ile farklı demografik katmanları kırmadan, dökmeden, hepsinin de gönlünü kazanarak uğurlayan örnek bir kişilik. İmkan, makam ve kimliğin değiştiremeyeceği üstün karakterli bu değerimizi siyasi arenanın en üst katmanlarında görmekten gerçekten bende gurur duyacağım. Ve emin olarak diyorum ki, adını hep güzel yerlerde duyarak tanıdığım vasıflı, donanımlı kendini çok iyi yetiştirmiş bu değerimizin sevdası ve emeği bize çok şeyler sağlayacak ve itibar kazandıracaktır.
Saygılarımla.