Zaman zaman Yozgat’ın sahipsiz kalışından, bir başına bırakılmışlığından dem vururuz ya hep…
Ne yapalım? Biz burada doğduk, burada yaşıyoruz.
Yozgat’ın toprağı biz kokuyor, çünkü sevdiklerimiz bu toprağın altında.
Her ne kadar gözün gördüğüne beynin alıştığı bir gerçek olsa da, arada bir silkelenip “yahu daha burada mıyız?” dediğimiz vakitler de oluyor.
Bugün olduğu gibi…
Geçtiğimiz hafta takipçi sayısı oldukça fazla olan haber sitesinde bir haber: “Büyük askeri birlikler küçük şehirlere taşınıyor…”
Haberin özetleyeyim.
MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından cevaplandırılmak üzere Meclis'e soru önergesiyle askeri birliklerin taşınmasına ilişkin iddiaların doğru olup olmadığını soruyor.
Bakan Yılmaz önergeye verdiği cevapta, TSK'nın bölgesel ve küresel ihtiyaçlarının yanı sıra teknolojik gelişmelere ve değişen tehdit durumlarına göre değerlendirmeler yapıldığını söylüyor.
Haberin en ilginç  tarafı işte bunlardan sonra geliyor.
Soru önergesini veren bir Yozgat Milletvekili ama haberin sonunda sıralanan 13 Anadolu ili arasında Yozgat’ın ismi yok.
Evet, haber “İstanbul, Ankara ve İzmir'deki büyük acemi birliklerinin Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Karaman, Karabük, Çankırı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Sinop, Bartın ve Uşak gibi gelişmekte olan küçük Anadolu şehirlerine nakledileceği belirtildi” diye noktalanıyor.
Nerede Yozgat?..
Bu haber sitesini takip eden Murat isimli bir vatandaş, bahsettiğim bu habere yorum yapmış: “Önergeyi veren Yozgatlı Milletvekili, bunu yıllarca bekleyen Yozgatlı ama görünen o ki bu şehirlerin arasında Yozgat yok...”
Ardından yorum yapan Zübeyir isimli bir vatandaşın Murat’a cevabı: “Murat kardeş küçücük Yozgat’a havaalanı yapıldı, hızlı tren geldi, çağrı merkezi yapıldı. Ya Çorum ne yapacak? Kusura bakma ama Yozgat Çorum’un yanında köy gibi ama milletvekilleri sayesinde her hizmeti aldı. Bizimkiler göbek büyütüyor…”
Demek ki, en yakın komşumuz olan Çorum’dan yani profilden Yozgat böyle görünüyor!
Velhasıl, en yakınımızdaki bile bizi böyle görüyor.
Unutmadan, Yozgat’ın küçücük hatta Çorum’un yanında köy gibi olduğu da biliniyor ve kabul görüyor!
Küçücüğüz, köy gibiyiz ama pastadan en büyük payı biz alıyoruz, yani alıyormuşuz!
Havaalanımız yapılmış, ne zaman hizmete gireceği belli olmayan hızlı trenimiz de hazır! Çağrı merkezi de tüm sorunlarımızı çözmüş!
Sakın ola gelen yatırımlardan gocunduğum, rahatsız olduğum sanılmasın. Tabi ki Yozgat daha iyilerine layık.
Zaten eleştirdiğim de bu ya, biz Yozgat olarak daha iyisini, daha fazlasını hak ediyoruz.
Özellikle de bugünkü siyasi gücümüz göz önüne alındığında, Yozgat’ın Çorum’un dengi olamasa bile, Çorum’un yanında köy gibi olmaktan kurtulması gerekirdi diye düşünüyorum.
Sanırım Yozgatlılar dışında herkes bu büyük siyasi gücün farkında.
Dışarıdan bakıldığında imrenilen bir Yozgat…
Ama Çamlıktan bakıldığında; halen emekleyen, yatırımlardan hak ettiği kadar nasibini alamamış, bekletilmiş, ertelenmiş bir Yozgat…