KAZANMAK, daha çok kazanma arzusu hepimizde mevcuttur. Ancak günümüzde kazanırken daha çok kazanma hırsı, mevcut kazanımların ihmal edilmesine neden oluyor. İşte bu yüzden de 'yıkılmaz!' denilenler, bir anda varını yoğunu kaybediyor.  
Yozgat'ta da bir çok örneğini gördük. Sizler de çevrenizde mutlaka karşılaşmışınızdır. Bir çok kişi, kurum, kuruluş bildiği, kazandığı, geçimini temin ettiği işini ihmal edip, daha fazla daha çok kazanabilme hırsı ile bilmediği, görmediği sularda yelken açıp, boğulmuşlardır.
Bu düşünce sadece bireysel değil toplumsal, yönetimsel de kendisini göstermektedir. Yozgat'ı daha güzel daha modern yapabilme adına atılan adımlara bakınız. Dünden bugüne 'eski' denilerek yok edilenlerin yerine konulanlar, o 'eski' denilenleri aratır durumda değil mi? Yok edileni tekrar yerine getirmek mümkün olmadığı gibi, 'daha iyisi' olarak sunulanlar da çökmüş durumda.
Yozgat'ta var olan örnekleri zaman içerisinde verebilirim. Bugün, henüz başlanılmayan ama başlanılma ihtimali bulunan bir tesis örneği ile konuyu noktalamak istiyorum. Yozgat Bozok Stadı. Daha iyisini, daha güzelini yapabilme adına çıkılan yolda, gelinen nokta bugünü aratacak konumdadır.
Yıkılıp, yerine yapılacağı söylenen stat, belki görüntü itibariyle çok güzel olacak ama işlev bakımından mevcudu arattıracağından emin olabilirsiniz. O nedenle gelin yol yakınken bu sevdadan vazgeçin. Mevcut olana dokunmayın, başka bir alanda yeni bir stad projesini devreye sokun. Aksi takdirde çok daha güzelini yapmak adına mevcudu da kaybedeceğiz. Benden söylemesi...