15 Temmuz 2016 FETO terör örgütünün darbe girişiminden sonra başlayan “ Demokrasi Nöbetleri” halkın milli ve manevi birlikteliğini pekiştirdi. Türk Milleti böylesine bir milli heyecanı tüm dünyaya gür bir sesle haykırdı. Demokrasi adına örnek bir davranış sergileyen halkımız darbeye karşı milli ve onurlu duruşunu dost ve düşmana duyurdu. Bu şanlı millet demokrasiye sahip çıkışın destanını yazdı.  
Yozgat halkı da yaklaşık bir ay boyunca devam eden “ Demokrasi Nöbetlerinde” milli ve  onurlu duruşuna devam etmiş, demokrasiye sahip çıkmıştı. Yozgat Müftülüğü bu dönemde sabah namazını iki  defa Cumhuriyet Meydanın da kıldırarak cemaatin milli ve manevi hassasiyetini ülke geneline yansıtmaya çalıştı. 
 “Seccadeni Al Sabah Namazına Cumhuriyet Meydanına Koş!” daveti yapıldı. Tarih 7 Ağustos 2016 Pazar, daveti duyunca oldukça heyecanlanmıştım. 60 yıllık yaşantımda böyle bir davet almamış, böyle bir görüntüye tanıklık etmemiştim. Gerçekten de duygulandım; taa akşamdan kendimi Cumhuriyet Meydanı sabah namazına hazırlamaya çalıştım. Hani ne derler “çocuklar gibi sevinçliydim”. Milli bayramları izlediğim, törenleri takip ettiğim ve büyük mitinglere şahit olduğum Cumhuriyet Meydanın da sabah namazı kılacaktım.
Seccademi hazırladım, saatimi kurdum sabah erkenden uyandım ve acilen  giyindim. İstikamet Cumhuriyet Meydanı… Yol buyunca yaşlı genç pek çok hemşerimizin ellerinde seccadeleri meydana doğru koşarcasına ilerlediklerini gördüm. Hatta yaşlı başlı ihtiyar dedelerin mezardan kalkıp o büyük buluşma yerine gidiyormuşçasına koşup alana doğru ilerlediklerine tanıklık ettim. 
Meydana geldiğimde kıble istikametinde (PTT ye doğru) cemaatin saf saf dizildiklerini ve seccadelerini serip oturduklarını izledim. Uygun bir yere seccademi serip ben de saf tutarak oturdum. Heyecanlanmış ağlamaklı olmuştum. Duygulandım, gözlerim dolu doluydu. Mikrofondan yükselen ilahi davete kulak vermeye çalıştım. Çapanoğlu Camii İmam ve müezzinleri ön tarafta saf tutmuş Kur’an okuyorlardı. Hocanın sesi tüm alanı kaplamış, ilahi buyruk Yozgat semalarında yankılanır olmuştu..
Bir yandan da çevreye göz atmaya başladım. Meydan  saf  tutan cemaatle dolmuş, Yozgatlı hemşerilerimiz aynı safta  bir araya gelmişlerdi. Meleklerin Hakkın  huzurunda dizilişleri gibi saf tutmuşlardı. Milli heyecan manevi duygularla perçinlenmiş Yozgatlının milli duruşu Cumhuriyet Meydanında tezahür etmişti. Bu güzel manzara Yozgat tarihine tanıklık edecek konumdaydı. Basın mensupları bu tarihi anı görüntülemeye çalışırken güvenlik güçleri de çevrede önlem almış alanı gözetim altında tutuyorlardı.
Namaz için kamet getirilmeye başlandı. Tüm cemaat  ayakta Hakkın huzurunda kıyama durmuştu. Genç- ihtiyar, kadın- kız, yöneticiler, siyasi parti temsilcileri dernek başkanları hepsi oradaydı ve hepsi Hakkın huzurunda safa durmuşlardı. Birliktelik ve kardeşlik adına muhteşem bir manzarayla karşı karşıyaydık. İmamın sesi meydanda yankılanırken gökte meleklerin, dağda kuşların ve  yerde tüm mahlukatın dinlediğini düşünmeye başladım. Manevi heyecan tüm bedenimi sarmıştı.
Namaz huşu içinde tamamlandı. Tesbihat ve duadan sonra kelimeyi tevhidi cemaat hep bir ağızdan tekrar edip yakarışını Mevla’ya ulaştırmaya çalıştı. Tüm alana manevi ve deruni bir hava hakimdi. Güzel bir dua gönülleri hoş etti. Gerçekten de görmeye ve yaşamaya değer muhteşem bir manzarayla karşı karşıya idik.
Gönüllerin huzur bulduğu kardeşliğin, birlik ve beraberliğin hakim olduğu sabah nazmında Yozgat Cumhuriyet Meydanında tarihi bir ana şahitlik ediyorduk. Milli ve manevi duygularımız dile gelmiş, gönüller ferahlamış kalpler huzurla dolmuştu. Namazın ardından dağıtılan çorba ve sıcak süt ikramı sıcacık sohbetlere kapı araladı. Dostlarla buluşup tatlı bir muhabbete dalmıştık. Yozgat tarihinde ender şahit olduğum muhteşem bir buluşmanın hatırasıydı bu…