YOZGAT şehir merkezindeki tarihi binada hizmet veren Valilik, kendisine yeni bir bina yaptırıp, taşındı. Tarihi binada hizmet veren Askerlik Şubesi, kendi binasını yaptırıp merkezden taşındı. Şimdi ismi değişmiş olsa da Bayındırlık ve İmar İskan kurumları kendi binalarına taşındı. Devlet Su yıllar önce taşınmıştı. Devlet Hastanesi Şehir Hastanesi oldu, taşındı. Yozgat Belediyesi, tarihi binaya taşındı, hizmet binasını yıktı. Bozok Üniversitesi Rektörlük binasını yaptı, şehir merkezindeki tarihi binayı boşalttı. Ama bir kurum var ki çok özel, yerinde kaldı.

Önceki yıllarda merkezden ayrılan diğer kurumları saymıyorum bile. Bu kurumların bir çoğunun bina ihtiyaçlarını karşılayan Yozgat İl Özel İdaresi şehir merkezine bir yerleşti, bir daha yerinden kıpırdamadı. Bu çok özel kurum, önceki yıllarda kendisine bina yapması için ödenek gönderildi. Geliyordu, gidiyordu derken, ödenek iade edildi, yeni bina yaptırmak yerine, mevcut binaya, üstelik geçmiş yıllarda 'Çürük Raporu' düzenlenip, kullanıcıları tahliyesi sağlanan binaya kucak dolusu para harcanıp, sıkış tıkış bina muhafaza edildi.

Yozgat İl Özel İdaresi'nin aslında kendi binası mevcut. Daha önce bin 500-2 bin kişinin çalıştığı, makina parkının bulunduğu, bakım atölyelerinin yer aldığı Köy Hizmetleri binası kullanılmak yerine neden merkezdeki binada ısrar ediliyor anlamak mümkün değil. ''Ne sakıncası var?'' diye bir soru yöneltilebilir. Hizmet binasının bulunduğu bölgenin bir bölümü taksilere, kalan bölümü ise Özel İdareye ayrılmış durumda. Bir de meclis toplantılarının olduğu gün, al başına belayı!.. Bir düşünün isterseniz...