Bursa Yozgat ve İlçeleri Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 13-23 Ocak 2015 tarihlerinde Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde Yozgat’ın yetiştirdiği başarılı sanatçılarımızdan Seyfi ÇELİKKAYA ve Selim DURAK’ın resimlerinden oluşan  “Fotoğraflarla Bozok Diyarı’na Yolculuk” adlı karma fotoğraf sergisiyle yine gururla dolu bir Yozgat rüzgarı estirecekler.
Dernek Başkanı Ömer USLU ve arkadaşları Selami GÖNÜLALAN, Av. Mihriban ÜNAL, Abdurrahman ÖZDEMİR ve Alper ALTAN’la birlikte yaptıkları ortak açıklamada; “Bizler ilimizin güzelliklerini tanıtma taahhüdü ile çıkmış olduğumuz kültür yolculuğunda sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ederek adımıza değer katan insan ve kültür zenginliklerimizi dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz. Dediler.
Fotoğraf sanatı otoritelerinin eserlerine imrenerek baktığı Yozgatlı  sanatçılarımız Seyfi ÇELİKKAYA ve Selim DURAK’ın fotoğraflarından oluşan  sergide, ilimizin yemekleri, türküleri, yöresel kıyafetleri, el sanatları, mimarisi, düğün gelenekleri, bitki popülasyonu, coğrafik güzellikleri, misafirperver insanları, edebiyat, tarih ve kültür hazinelerimiz tanıtılacak.
Efsanelere konu olmuş ilginç tarihi, antik dokusu ve her yerde rastlanan harabeleri ile müze kent görünümündeki Yozgatımızı köy köy, sokak sokak, dağ-tepe ve ırmaklarını dört mevsimini içeren ayrı ayrı zamanlarda çekilmiş fotoğraflarıyla Bursa’dan dünyaya anlatmaya ve tanıtmayı amaçlayan bu güzide dernek, kuruluş amacına uygun kültürel faaliyetleriyle göz dolduruyor.
Kalkolitik dönemlerden günümüze kadar bir çok yerleşimin olduğu bu eşsiz coğrafya, Hititler, Frigler, Medler, Lidyalılar, Galatlar, Kimmerler, Persler, Makedonyalılar, Kapadokya Krallığı, Kelt Kabileleri, Pergamon, Pontus, Doğu Roma ve Sasaniler gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Alişarda bulunan eserler 5000 yıllık bir tarihe ışık tutarken, höyükler, kaleler, hamamlar, cami ve türbeler, eski konaklar, kaplıcalar, Kazankaya Kanyonu, Cavlak, Cehirlik, Kerkenez Dağı, Akdağ Ormanları ve diğer detaylar yerli ve yabancı turistleri adeta hayran bırakıyor.
Etkinlik kapsamında yapılacak slayt gösterileriyle başka sanatçıların fotoğrafları da sergilenecek. Dayısı Muzaffer SARISÖZEN gibi binlerce türküyü derleyerek TRT repertuvarlarına katan TRT’nin ünlü Türk Halk Müziği Hocası Orhan Gazi YILMAZ tarafından Yozgat’ın Neşet Ertaş’ı diye adlandırılan “Altın Çoçuk” lakaplı Orkun ÖZDEMİR’de katılımcılara Yozgat türkülerinden örnekler sunacak. Ömer USLU ve arkadaşları kavurga ikramı ve sürpriz sunumlarla tam bir görsel şölen yaşatmayı düşünüyorlar.
Büyük emek ve fedakarlıklarla hazırlandıkları bu organizasyona Türkiye’den ve dünyadan tüm sanatseverler, ressamlar, yazarlar, basın, iş dünyası, meslek grupları, sivil toplum örgütleri, tur şirketleri ve tur operatörleri ile Bursa ve Yozgat protokolünden çok değerli şahsiyetler davet edilecek.
Ben her zaman söylüyorum. Bir derneğin, bir vakfın, bir platformun veya herhangi bir oluşumun adında kültür geçiyorsa içinde mutlaka kültürlü insanlar olmalı ve temsil ettiği memleketinin zenginliklerinin bilinciyle hareket ederek hemşehrilerini sevmesi, onlarla övünmesi, kültürünü ifade edebilmesi ve cazip gösterebilme yetisini taşımalıdır. 
Çoğu yerde görüyorum bir çok dernek; Bakanlar, Milletvekilleri, Valiler, Belediye Başkanları vs. gibi devlet büyükleri ile poz vermeyi başarı sayarken, Ömer USLU, Sedat YEŞİL, Av. Mihriban ÜNAL, Abdurrahman ÖZDEMİR, Alper ALTAN, Selami GÖNÜLALAN, İhsan POLAT, Ayhan KAYALAP, Deniz SOLAK, Hüseyin KARADEMİR, Mehmet DÖNMEZ, Salih HALICI, Mehmet ÇİFTÇİ, Bekir KALKAN ve Adil YILDIZ gibi Yozgat sevdasını yüreklerinde taşıyan kültür emektarı, güzel yürekli hemşehrilerimiz, Yozgat’a ve Yozgatlıya hizmeti dokunmuş, adımızı yücelten eserleriyle kazandığı gururu paylaşan değerlerimizle poz vererek asalet ve has karakterlerini gösteriyorlar. 
Ayrıca bizim Yozgat’ta yaşayıpta tanımadığımız değerlerimizi, görmediğimiz zenginliklerimizi ve akıllara sığmayacak güzelliklerimizi bizden önce fark edip hem bize ve hem dünyaya tanıtan bu güzel insanları sadece takdir ve hayranlıkla izlemek yetmez. Bilgi ve imkan desteği sağlayacak tüm birey ve kurumları istekleri doğrultusunda harekete geçirmek te lazım.
Bu arada Değerli okurlarım. Biliyorsunuz ki ben, artık gitmeden, görmeden, dinlemeden hiçbir konuyu yazmıyorum, yazmayacağım da. Çünkü bazı yanılgılarım olduğu hissine kapıldım. Bir çok derneğimizi, sivil toplum kuruluşumuzu, köylerimizi ve ilçelerimizi hepimizin adını yücelten gayret ve özellikleriyle araştırarak dünyanın her tarafındaki Yozgatlılara ulaştırmaya imkanlarım ölçüsünde devam edeceğim.
Saygılarımla.