Şanlı ve Kahraman Türk  Milletin bir ferdi olmaktan gurur duyarız. Türk'ün tarihini, kültürünü bilmeyenler Türk'e düşmandırlar. Yazar Oktay Sinan oğlunun ifadesiyle:  “Türk demek Müslüman demektir...” Bu düsturu kabul edenlerdeniz.
    Şanlı bayrağımıza hayran olanlardanız!
    Bayrak-Millet-Devlet ve ülkesine sahip çıkanlarla beraberiz. Milletin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan duyarlı insanlarla beraberiz. Askerimizi, Kahraman Mehmetçiği bağrına basan vatanseverlere aşığız...
    Bölücülükten yana değiliz,  Bayrağına-Milletine, devletine küfreden, hakaret eden hainlerden yana değiliz. Polisine taş atan, devlet malına zarar veren, askerine kurşun sıkan, ordusuna düşman olan bölücülerden yana  da değiliz.
     Böyle bir izahattan sonra Türklüğü bitireceğiz ifadesinden kim ne anlıyor? Bu nasıl bir ifadedir? Çağlara hükmeden kahraman bir milletin bitirilmesi kimin haddine?
    Adamlar açık ve net olarak belirtiyorlar: Açılımın muhatabı “İmralıda ki otuz bin masum insanın katledilmesine sebep olan bebek katili Apo dur” diyorlar. 
    Her konuşmalarında açık ve net olarak bunu söylüyorlar. Şimdi buyurun cenaze namazına?
    Vatani görevini yapan askerlerimize pusu kurmaya devam ediyorlar. Büyük şehirlerde, bölücü örgütün hedef aldığı bölgelerde polisimizi, askerimizi taşlamaya, kurşunlamaya devam ediyorlar, bu nasıl bir kardeşliktir?   Polisimizle, askerimizle meydan savaşı yapanlar kimlerdir? Kimlerin uşağıdır? Kimler kullanıyor onları?
     Bakın işte hainler durmuyor, Dükkânlar yağmalanıyor, caddeler savaş alanlarına çevriliyor. Askerle polisle kavga ediyorlar.
    Birileri Türk Milletine dağda meydan okurken, birileri sokak kavgalarıyla bu savaşı devam ettiriyor, birileri de onları masa başında savunmaya devam ediyor.
    İsterseniz siz gül atın birileri kurşun sıkmaya devam ediyor, farkında değil misiniz?
    Ne olduğu belli olan bir tedbir paketi sunulacak olursa  insanlar  buna niye karşı çaksınlar? Ama içeriği belli olmayan, birilerine cesaret veren, birilerini umutlandıran, birilerini sahte kahraman yapan bir pakete alkış tutmak anlamsız.
    Tabi ki terör durdurulmalı, sokak kavgaları sona ermeli, bölücülüğün tahrikçi destekçileri susturulmalı..
    Adına kardeş kavgası denen ve Türk milletine düşman odaklarca tahrik ve teşvik edilen bu ihanetin durdurulması gerekiyor. Buna kimse karşı çıkmaz. Terör tüm detayları ile masaya yatırılmalı, uluslararası boyutlarını çıkarılmalı. Çözüm önerileri getirilmelidir
    Kısa ve uzun vadeli çözüm önerileriyle terörün  kökü kazılmalıdır..
    Türk adından kimler rahatsızlık duyar? Anlamakta zorlanıyoruz.
     Nasıl bitireceksiniz bu terörü? Kimi muhatap alacaksınız? Masa başında kiminle, nasıl bir pazarlık yapacaksınız? Bunları sormak insanların hakkı değil mi? Kimliğinizi kim inkar ettiriyor size? Düne kadar Kürtçe konuşmanız engellendi mi? Bugün dil alanında bölücülüğe geçiyorsunuz?
    Doğuda devam eden terör olaylarının tarihçesini çıkarın; kendi halkını katleden bu hareketi nasıl alkışlayacaksınız? PKK terörü ile Ermeni terörünün birlikteliğini nasıl izah edeceksiniz?
    Sözün özü şu: Her şey bu milletin gözünün önünde cereyan ediyor. Birileri bu devlete  bu millete kafa tutuyor ve meydan okuyor. Bunlar ihanetin içerisinde ve ucuz kahramanlık yapanlardır.  Türk kimliğinden kimler, neden rahatsızlık duyar?  Birileri bu şanlı milletin tarihi ile alay ediyor. Birileri bölücülere prim veriyor ve bölücülüğe çanak tutuyorlar. Birileri Kahraman Türk Milletini tanımıyorlar...
     Türk ve Müslüman olmayı kendilerine yakıştıramayan zavallılara  ne diyelim? Yazıklar olsun!
    Türk olmaktan şeref, Müslüman olmaktan da onur duyarız. Yüce bir milletin torunlarıyız. Tarihe adına şerefle yazdıran bu milletin bir ferdi olmak bize şeref verir.
    Ama Türk'ü, Kürt'ü, Lazı-Çerkezi, Alevisi-Sünnisini bu milletten koparmak için mücadele eden hainler var, tepkimiz bunadır. Hepsini bağrımıza basar, kardeş olduğumuzu ilan ederiz.
        Mustafa Kemal Atatürk'ün o güzel sözleriyle bitirelim. “Ne Mutlu Türk'üm Diyene!,  Bir Türk dünyaya bedeldir.” Allah Türk'ü korusun ve yüceltsin! Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen hainlere de fırsat vermesin!...