HER yıl  bayram öncesi ve bayram sonrası yüzlerce kaza meydana geliyor. Pek çok insanımızı kaybediyoruz. Sakat kalan insanlarımız oluyor. Maddi kaybımız da milyonlarca TL olarak karşımıza çıkıyor. Çoğunluğu insan hatalarından meydana gelen bu kazaları önlemek - ya da aza indirmek bizim elimizde. 
    Trafik canavarı acımasızlaştı, ocaklar sönüyor yuvalara ateş Düşüyor. Bunun bir çıkış yolu Olmalı. Kazaları tamamen önlemek zor ama aza indirmek bizim elimizde. Bu denli acımasız olamayız? Çünkü içinde bizim de canımız var. Eşimiz çocuklarımız ölüyor, Anna ve babamızı ve tüm sevdiklerimizi Trafiğe kurban veriyoruz. Kaza acımasız, Ocakları söndürüyor. Bu Yanlışa dur demek zorundayız. Bu bir katliam...
    Başta Trafik eğitimi olmak üzere ehliyet vermede çok seçici olmak zorundayız. Trafik eğitiminden asla vazgeçemeyiz. Eğitim vermeyen Kuruluşlar kapatılmalı, ciddi bir eğitim sürecinden geçilerek ehliyet alınmalıdır. Ehliyeti aldık: Bu kez de Kuralları hiçe sayıyoruz. O zaman caydırıcı ağır cezalar devreye girmeli. Ciddi hata yapan Kuralları hiçe sayan cezalandırılmalı ve ehliyeti iptal edilmeli. Ehliyet aldım diye kimse sorumsuz davranamaz!.
    Terör olaylarını da geride bırakan Trafik canavarı masumlaştırılamaz. Kaza masumiyetine sığınılanaz. Tedbir almak dikkatli olmak ve kurallara uymak zorundayız. Kurallara uymayanları da ağır cezalar beklemeli...Yollar kan golüne Dönüyor, yazık değil mi insanımıza. Beyhude genç masum Can'ları kurban veriyoruz Trafik terörüne Yazıktır, günahtır. 
    Devlet ne kadar kaliteli yol yaparsa yapsın kurallara uyulmuyorsa beyhude!. Keyfi kaba saba Trafik mağandaları devriye girip trafiği Felç ediyor. Hız delileri var aramız da, kural tanımaz trafik canavarları var aramızda, saygısız, kaba, küstah ve ukela şöförler sayesinde nice gencecik canlar toprağa Düşüyor. Öyle kazalar oluyor ki buna kaza diyemezsiniz resmen cinayet... Öyle ise bu canavarlara dur demek zorundayız. Yazık ocaklar sönmesin yuvalar yıkılmasın.
    Hız limitleri sınırlı olduğu halde Hız kurallarını aşan, kırmızı Işığa uymayan, saygı ve edep kurallarını hiçe sayan Sürücüler var aramızda. Bunlara karşı devletin birimleri devrede Olmalı. Kanunlarımızda adam öldürmenin cezası idam- ya da müebbet hapislik, ama 
Trafikte ki cezası üç beş yıl. Oysa adam yüzde yüz hatalı ve keyfi uygulama var bunun adı kaza olmamalı. Alkol uyuşturucu kullanımı kesinlikle önlenmeli. Kural tanımazlar cezalandırılmalı ve ehliyetine el konulmalı. Ehliyetsiz araç kullananların cezası ağır Olmalı.
    Saygı, sevgi ve  Hoşgörü Trafikte esas Olmalı. Insana saygı, kardeşine saygı, Vatandaşa saygı esas Olmalı. Kaba saba Hırçın ve kural tanımazlar ayırt edilmeli.
.İnsana- kardeşine ve vatandaşına saygısı olmayanların cezası da o denli ağır Olmalı. Vesselam Trafik terörü can almaya devam ediyor ve yolculuklar, bayramlar çileye, Acıya üzüntüye dönüşüyor, ağıt ve figanlar Yürekleri dağlıyor.
    Kazasız belasız bayramlar demek istiyoruz ama maalesef trafik terörü yakamızı bırakmıyor bırakacağa da benzemiyor. Kazaya kurban giden kardeşlerimize vatandaşlarımıza Allah tan rahmet diliyoruz. Yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar dileriz. Rabbim bizlere izan insaf versin. Kurallara uyma alışkanlığı kazandırsın. Insana insanca değer veren şöförler nasip eylesin...
    Trafik teröründen uzak sağlıklı huzurlu nice bayramlara diyelim. Rabbim ağız tadınızı bozdurmasın. Lütfen insana saygı!.. Kurallara uyalım ve hem kendimizi hem de insanımızı Trafik Teröründen koruyalım! Koruyalım ki mutlu- huzurlu bayramların tadına varalım. 
Insanımıza yazık etmeyelim, sevdiklerimizi Trafiğe kurban vermeyelim. Yüreklerimiz yanmasın, ocaklarımız sönmesin, ağız tadımız bozulmasın. Allah esirgesin, Allah'a emanet olun kazasız belasız yaşamaya bakın...