Severim bahar aylarını ne güzel günlerdir o günler.Kışın artık ağır ağır geride kalması  ve sıcak günlerin başlaması tabiatın, canlıların uyanmasıdır bahar. Ağaçların o beyaz tomurcuklarını açması ve sonrasında yeşile bürünmesinin güzelliğidir bahar.
    Güneşin insanların içini ısıttığı kanının kıpır kıpır kaynadığı günlerin başlangıcıdır bahar.İlk olarak badem ağaçları çiçek açar ve bu ağaçların ilk meyvelerindendir çağlalar ilk bahardan başka zaman bulunmaz bu meyveler.İlk baharda yemek lazım çağlalarıda.İnsan vücuduna faydası çoktur çağlanın. Hani şarkılarda vardır mesela baharla ilgili,
    Severek dinlediğimiz ankaralı  sanatçı Oğuz Yılmaz’ın
    Bahar geldi mor sümbüllü bağ  oldu diye o güzel türküsü.Birde sanat müziği sanatçılarının söylediği,
    BAHARI BEKLEYEN KUMRULAR GİBİ  demekki kumrularda baharı bekliyorlar.
    Baharın gelmesi ile ağaçların tepelerine yuvalarını yapıyor kumrular.
    Erkek kumrular ağaç dallarını dişi kumruya getiriyor dişi kumruda yuvayı dişi kuş yapar misali yuvayı yapıyor ne yapsın onun yuvasıda dal parçalarından bu arada erkek kumruda dalları taşırken dişi kumrunun gagasına dokunarak ona kur yapıyor.
    Eee bu kurun sonundada yapacak bir şey yok bir müddet sonrada beyaz beyaz yumurtalarda yuvada görünmeye başlıyor.
    İnşallah bu yumurtadan çıkan yavru kumrularda sağlıklı büyürler,bu dünyada herkese yer var kumrusunada diğer canlılarada.
     Bu baharın başladığı şu günlerde hüzünlerde ölümlerde var.
    Biliyorsunuz ortadoğu kaynıyor. 
    Afrikadaki arap ülkeri tunus,cezayir,libya,mısır ve diğer arap ülkeleri alev alev .İnşallar bu Ülkelerde olaylar durulurda dünyamıza barış gelir.
NECMETTİN ERBAKAN
    İki gün öncede ülkemizde bir döneme damgasını vuran bakanlık başbakanlık yapmış değerli siyaset adamı Saadet Partisinin genel başkanı sayın Necmettin Erbakan vefat etti.
    Bir siyaset ve bilim adamı idi ülkemize hizmet etmişti kendisine Allah’tan rahmet sevenlerine başsağlığı diliyorum.