AYÇ  “Eğitimde Yeni Çizgi’’ sizler kurum olarak Yozgat’a öyle bir  çizgi çizdiniz ki tanımlama olarak TARİH YAZDINIZ, vefanın ne anlam ifade ettiğine önderlik ettiniz. Değerlerimizi kıyıda köşede kalmaktan kurtardınız. 
Yozgat dışında yaşayan değerlerimiz yaşadıkları il ve ilçelerde el üstünde tutuluyor olsalar da kendi memleketlerinde anılmalarının, hatırlanmalarının değer ölçüsü anlatılamaz. 
Öncelikle bu vefa duygusunu başlatan Sayın Ahmet Fahri Yaşar, Sayın Mustafa Yaşar, Sayın Musa Ersoy, Sayın Ferhat Erdem, kıymetli öğretim kadrosunu can-ı yürekten kutlarım. 
Ödül davetiyesini Ankara’ya teşrif ederek elden teslim eden  Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Fahri Yaşar, Genel Koordinatör Ferhat Erdem ve öğrenciler Sudenaz KILIÇASLAN, İrem TUNA’a ayrıca teşekkür ederim.
***
Kardeşim Fevzi Öztürk’le 11.Ocak sabahı yola çıktık. 
Yol tahta gibi… 
Belli ki kar küsmüş tepelerin üstünde, tadımlık babından azıcık kendini belli ediyor. Bu yazda çok zor geçecek, toprağın kendisi aç, sürene ne verir, Allah bilir. 
Kardeşim Fevzi’ye dedim ki  “Bak, Delice Köprüsü’nü geçince toprak kırmızıya kesiyor, karşı kehi geçince de Yozgat’ın bükleri başlar. 
Yozgat’a girince de  gözlerimiz çamlığa mıhladı. Çamlarda az kar vardı. Hani ya gelinlik giymiş de üstündeki pazardan  alınmış ucuz elbiseye benziyordu. 
Arabamızı Grand Otel’in önündeki otoparka çekip Yozgat’da marka olmuş Zafer ÖZIŞIK işletmesinde soluklandık. 
***
İlkindi ezanı okunurken Yozgat Belediyesi Büyük Sinema ve Kültür Merkezi’ne gittik. Seyfi Çelikkaya, Tarık Yılmaz, Zafer Özışık, Yaşar Özayan, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı’yla ayak üstü de olsa sohbet ettik. 
Ödül töreninde Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Hasan UÇAK, İl.J.Alay Komutanı Jandarma Albay Sayın Bilgihan YEŞİLYURT, Milli Eğitim Müdürü Sayın Yusuf YAZICI,         CHP Milletvekili Sayın Ali Keven gördüklerim arasındaydılar. 
Sayın  Ahmet Fahri Yaşar’ın konuşmasından sonra ödül törenine  geçildi. 
Yılın en’lerine  ödülleri verildi. 
***
Evet AYÇ’nin gelenekselleştirdiği bir etkinlik daha başarıyla sonlandı. AYÇ yönetimini, kıymetli öğretmenlerini, değerli öğrencilerini tekrar kutluyorum. Var olun sağ olun…