Orman Bakanlığı daha önceki müsteşarlarından, Necati Uyar ağabeyimiz, dostumuz bir hafta öncesinden, “Anadolu Kulüp’de Cuma günü sohbet toplantısı olacağını” söyleyip davet etmişti.
    Yozgat platformu öncüleri tam kadro ordalardı. Başta Sayın Utkan Araslı, Mustafa Erkılıç, Dursun Özdil, Seçkin Otan, Nedim Üçok, Dağıstanlı konuklarla tek tek ilgilendiler. Bizde kardeşim Fevzi Öztürk’le, davet’e katıldık. Alpaslan KÖKSAL, Derviş Demirbaş, hemşehrilerimizle, sohbet imkanı bulduk.
“SÜRPRİZ KONUKLAR”
    Valimiz Sayın Necati Şentürk ile dostumuz, çalışkanlığını takdirle izlediğimiz Belediye Başkanımız Yusuf BAŞER’de davetliler arasındaydılar.
    Valimizin, Belediye Başkanımızın içtenlikleri, dost sıcaklıkları geceye bana göre damgasını vurmuştu.
    Valimizin, Bozok Üniversitesi başta olmak üzere, organize sanayi bölgesinden, tarıma, jeotermal’e, Yozgat’ın tarihi ve turizme yönelik ilgi ve çaba göstermesi, her branş için, bir yığın bilgiler aktarmasını sevinç ve coşkuyla dinledik.
40 YIL SONRA YENEN KAVURGA
    Çedenesi bol kavurgayı yemeyeli kırk yıl olmuştu… Sağolsun Belediye Başkanımız Yusuf Başer sayesinde, 40 yıl sonrada olsa yemiş olduk.
    Belediye Başkanımızın, Sürmeli festivalinden, Yozgat’ın yetiştirdiği tüm değerlere, can-ı gönülden sahip çıkması, merhum Abbas Sayar’ın mezarının restorasyonu, aynı işlemin Hüz-ni baba içinde uygulanması, alkışlanacak hizmetleri tüm mütavazilik çerçevesinde belirtmesi, sohbetin en güzel yönleriydi.
    Her vilayet’in kendine özgü sorunları vardır. Ancak, Sayın valimiz’de, Belediye başkanımızda, coşku ve azmi gördükten sonra, bir Yozgatlı olarak içim rahat etti…
HAYDİ MUSTAFA ERKILIÇ
    Platform öncülerinden, Mustafa Erkılıç dostumuz, sorunların çözümü için, her tür ilacı anlattı. Özel sohbetlerimizde de “ her sorunun mutlaka çaresi vardır.” Söylemi her yerde kendini göstermektedir. Bu aziz hemşehrimiz, gerek daha önce yapmış olduğu Belediye başkanlığında ve iş hayatında hayli donanımlı olup, bu bilgi birikimini politik sahada  tüm topluma aktarması çok yerinde bir karar olur düşüncesinden öte, desteklenmesini arzu etmekteyiz.
*   *   *
    Kıymetli Belediye Başkanımız Yusuf Başer’in, Bozok türkülerini derletmesi, bir çiğdem günü tertip etmesi, bunu da programlarına alma çalışmaları güzel örneklerdi.
*   *   *
    Bir ara, sakal bırakmış gazetemizin imtiyaz sahibi Mükremin Kayhan’la ayak üstü
    “NORUYON” dedik. Kardeşim Saygı’nın (Öztürk) kulağını çınlattık. Saygı üç günlüğüne Almanya’ya gitmişti…
*   *   *
NEREYE GİTSEN, NEREYE BAKSAN, SÜRMELİ
    Belediye Başkanımızın, nikahlarda, sürmeliyi anması, marş gibi söyletmesi, kültür değerlerimize verilen değerin bir ölçüsü olarak ortaya çıkmaktadır.
ŞAİR VALİ
    “Yozgat kır at’a benzer” giriş cümlesiyle bir dörtlük döktüren valimiz Sayın Şentürk’ün şiiri coşkuyla alkışlandı. Eh böyle donanımlı bir valiye sahip olmakta Yozgat’ın şansı diyelim.
NEDİM ÜÇOK’dan NOSTALJİ
    Kıymetli eğitimci, dostumuz Nedim Üçok’un, geçmiş ve gelecekle ilgili anlatımları hayli duyguluydu. Çamlıktan girdi, Sürmeliden çıktı. Nida Tüfekçiden başlayarak tüm değerlerimizi yad etti…
YOZGATLI VAR YOZGATLI YOK!
    Başta valimiz olmak üzere, hemen hemen her konuşmacı tanıtım eksikliğine vurgu yaptılar. Bir meta ne kadar değer taşırsa taşısın, anlatım, tanıtım daha doğrusu iyi satış yapılamazsa, değeri yerinde kalır deriz…
    Eh Yozgatlı her yerde varda, ah birde birlik olup, dirliği yakalasak ne güzel olur.
KAZANKAYA KANYONU
    Belediye başkanı kısa bir tanıtım yaptı. Bu kanyonun önemi, değeri şüphe götürmez ama, tanıtım olmayınca coğrafyada kalır diye üzülüyoruz.
    Platform önderlerine, şöyle bir öneri getirmekte yarar umuyoruz! Haydi önce bir otobüs gidilsin, sonra dost ve arkadaşlarımızı davet edelim.
    Tanınmış yazar, çizer takımını götürmekte tarafıma aittir.
*   *   * 
    Necati Uyar ağabeyimiz gecenin sessizlerindendi. Kısa sohbetimizde konu tabi ki Yozgatdı.
    Bu bağlamda, bu sohbet gecesini organize eden tüm platform önderlerine teşekkürü borç bilirken, Yozgatımızı güzel geleceklerin umudu içerisinde olduğumuzu belirterek, “yazıyı uzun tutmuşsun abi” diyecek Seda ve Tarık’ı da kızdırmayalım!