16 Şubat 1459 Osmanlı zamanın  ünlü alimi ak şemsettin’in ölüm yıldönümündür.Bu günde bu büyük alimden, sufiden bahsetmemek olmazdı.Fatih sultan selim han zamanında yaşamış olan bu büyük zat Hacı bayramı velinin talebesi olarak kendini göstermiş ve o zamanın medreselerinde hocalık yapmış talebe yetiştirmiş bunun yanı sırada yazdığı kitapları ve ilme ışık tutan yazılı eserleri ile insanlar için önemli çalışmalar yapmış büyük bir alimdir.İsanbulun fethi zamanındada fatih sultan mehmet hanın yanında bulunmuş fethin kazanılmasında manevi desteği büyük olmuştur.Ölüm yıldönümünde bu büyük zatı rahmetle anıyor ve nur içinde yatsın diyoruz.
    Kafkas kartalı şeyh Şamil
    Aynen ak şemsettin gibi tarihte 17 Şubat 1871 yılında kafkas kartalı şeyh şamil de hakkın rahmetine kavuşmuştur.şeyh şamilde osmanlı zamanında kafkasyada ruslara karşı uzun yıllar süren savaşlarda efsane olmuş büyük bir kahramandır. Bu büyük zat rus’ların hep korkulu rüyası olmuştur.
    Bu uzun süren savaşların sonunda 70.000 kişilik rus ordusuna karşı birkaçyüz kişi ile savaşmış ve savaş sonunda ruslara teslim olmak zorunda kalmıştır.uzun yıllar süren sürgün hayatının sonunda hacca gitmek için çardan izin almış ve hacca gitmiştir. hac sırasında arabistanda vefat etmiştir.Kendisi cennet-ül baki mezarlığında yatmaktadır.Buradan şeyh şamil’ide rahmetle anıyoruz mekanı cennet olsun diyoruz.
FAHRİ AÇIKGÖZ
    Hepimizin bildiği Ak parti’nin önceki il başkanı Yusuf Başer’in milletvekilliği için istifa etmesinden sonra adı geçen adaylardan kuvvetli aday olarak öne çıkan Av.Fahri Açıkgöz Uzun süren il başkanı kim olacak tartışmaları sonucunda kendisi gibi seçilmesi kuvetle muhtemel olan kulislerde ismi sıkça geçen diğer aday Ali Açıkgöz’le  ikisi kalmış ve başbakan sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tercihini Fahri Açıkgözden yana kullanmasından sonra bu göreve atanmıştır.Kendisi görevine resmen başlamıştır.
    Benimde çok yakın akrabam olan Fahri Açıkgöz’ün bu görevi layıkıyla yapacağına ve başaracağına inancım sonsuzdur.Kişiliği insani yönü ile herkese yardımcı olacağına inandığım yeni il başkanına görevinde başarılar dilerim.