MAHALLİ seçimler - Belediye başkanı Adaylıkları için isimler netleşmeye başladı. Partilere aday Adaylığı için müracatlar da hızlandı. Öncelikle bu seçimler ülkemiz ve şehrimiz için hayırlara vesile olur inşallah. Seçimler partiler için önemli. Böyle bir ortamda Ak Parti için çok daha önemli gözüküyor. Neden mi? Güvenin  devam edilesi için...
Cumhur ittifakını halkın büyük bir Bölümü'nün desteklediğini ifade etmiştik. Birileri inanmasa da bu ittifak ülkenin geleceği için de büyük bir umut vaadediyordu. Küçük menfaatler Uğruna bu umut söndürülmemeliydi. Halka sorulmadı, ufak tefek menfaatler bahane edilip yerel Seçimlere birlikte girilmesinden vaz geçildi. Bence her iki parti de bunun Acısını birlikte hissedeceklerdir.
Yozgat' ta Seçim Ak Parti ile MHP başkan Adayları Arasında geçeceğini herkes biliyor ve bunu dillendiriyor. Kimin Ada'yı güçlü ve halkın sevdiği- desteklediği aday olursa onun kazanma şansı da yüksek gözüküyor. Bunu da kimse göz ardı etmemeli. Farkı eder mi derseniz fark etmez; önemli olan Güvenilir ufku açık ehliyetli ve liyakatli bir aday  olsun yeter. Yozgat için Çalışacak bir aday olması hepimizin tercihidir. Ak Parti ve MHP tüzükleri farklı olsa da fikir ve idealleri birbirine yakın  olan partilerdir.
MHP Yozgat için güçlü bir adayla çıkarsa şansı yükselir dedik. Birileri bize katılmıyor olabilir ama görünen köy Kılavuz istemez. Genel seçimlerde MHP nin şansını Zayıf Görenler yanıldı, MHP ikinci ismi bile meclise taşıyabilirdi. Şimdi aynı şey belediye başkanları  için de geçerli. MHP nin kazanma şansını kimse küçümsemesin. Bu konuda iyi- isabetli bir adayla MHP başkanlık seçiminde yarışı başa baş götürebilir. Bu tercihte il başkanları na büyük görevler Düşüyor. Kendileri için değil Yozgat halkı için bu tercihi iyi düşünmek zorundadırlar.
Kalabalık ortamda bir vatandaş şu ifadeyi kullandı: Yozgat için Ak Parti iyi bir aday bulamıyormuş? Buna ancak Güler'ler ! Ak Parti istesin Yozgat'ta yüzlerce aday Ada'yı bulabilir. Zaten şuan aday Ada'yı müracatları da yoğunlaştı. Bu isimleri Zayıf buluyorum derseniz: Ak Parti olarak kime teklif götürseniz gözü kapalı evet der. Koca şehirden bir aday çıkaramıyoruz derseniz insana Güler'ler yahu!... 
Önceki köşe yazımızda demiştik ki: Ak Parti Yozgat Merkez, Yerköy ve Sorgun dan halkın   Sevdiği adaylar çıkarmazsa bu üç ilçede de başkanlık seçimini kaybetme  riski vardır. Kimse buralardaki seçimleri çantada keklik saymasın! Bu iddiamızda ısrarlıyız. Son seçimler size bir Şeyler hatırlatmıyor mu dersiniz? Seçimlerdeki Düşüşü  siz neye bağladınız?..
Şunu kimse aklından çıkarmasın ve bir yere yazsın. Halka rağmen seçim kazanılamaz! Partiler halka Sırt çeviremez ve Adayını halka dayatmış olması sökmez! Halkını kucaklamayan, gönlünü sofrasını kapısını halka açmayan- açamayan aday kazanamaz- kaybetmeye de mahkumdur. Belediye başkanı atama ile gelmiyor, Belediye başkanları halkın oyu ile geliyor. Onun için halka güvenmeye, halkı kucaklamaya ve halkın memnuniyetini kazanmaya mecbursunuz.
Yozgat göç vermesine rağmen gelişiyor, büyüyor ve kabına sığmıyor. Modern bir şehir anlayışına ihtiyacımız var. Gençlerimiz işsiz, ekonomimiz Zayıf üretimimiz yetersiz ve tanıtıma ihtiyacımız var. Bu nedenle güçlü bir Belediye Başkanı'na ihtiyacımız var ve bizim için bu çok büyük Önem arz ediyor. 
İsim zikredemiyorum. Kimseye de Saygısızlık yapmak istemem; Ama Modern kalkınmış gelişmiş bir Şehirde yaşam benim de hakkım diyorum. Hayallerim gerçek olsun diye  de umut ediyorum. Sözün özü şu : Bu şehrin geleceği adına çalışkan iyi bir Belediye Başkan'ının seçilmesi hepimiz için  Önemli. Zira koca bir beş yılı beyhude heba ederiz.
 Yaşım orta yaş, Hatırladığım kadarıyla Yozgat adına şu isim çok iyiydi, Yozgat'ı geleceğe taşıdı, isminden gururla söz edeceğim birisi diyemiyorum.  Gelen günü kurtarıp sıradan geçiyor...Tabi bu benim düşüncem katılır veya katılmazsınız. Neyse uzattık galiba. Bir beş yılımızı daha heba etmeyelim. Siyasi parti il başkanları olarak,  Yozgat halkı olarak güçlü iyi bir aday seçiminde birleşelim. Partiler de halkın karşısına ehliyet ve liyakati olan Güvenilir güçlü adaylarla çıksın. Onurlu ve hararetli bir yarış olsun ve hak eden kazansın!..