Ramazan Bayramı haftasına denk gelen ikinci ara tatil, öğretmenlerin seminer programlarında önemli değişikliklere sebep olabilir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 8-9 Nisan tarihlerinde öğretmenlere idari izin vermesi bekleniyor.

Bayram Tatili (3)

Yozgat'tan temin edilen ürünler 15 şehre gönderiliyor! Yozgat'tan temin edilen ürünler 15 şehre gönderiliyor!

Yaklaşık 18 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi ile birlikte 1 milyondan fazla öğretmeni ilgilendiren bu gelişme, Ramazan Bayramı'nın tatil süresini etkileyecek. İkinci ara tatilin bayrama denk gelmesiyle öğretmenler, seminer döneminde idari izinli sayılacaklar.

Bu yıl Ramazan Bayramı, 10-12 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması beklentisi varken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın da 8-9 Nisan tarihlerinde öğretmenlere idari izin vereceği tahmin ediliyor. Ancak konuya dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Bayram Tatili (4)

Eğer bayram tatili 9 güne çıkarsa veya Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere idari izin verirse, öğretmenler seminer videolarını Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden online olarak izleyecekler.

Bayram Tatili (2)

Bu yılki Ramazan Bayramı tatili, 9 Nisan'da Arefe günü başlayacak ve 12 Nisan'da sona erecek. Hafta sonlarıyla birlikte toplam 5,5 günlük bir tatil öngörülüyor. Ancak hükümetin 8 Nisan'ı tatil ilan etmesi durumunda, bayram tatili 6-14 Nisan tarihleri arasında toplam 9 güne uzayacak. Konu hakkında resmi bir açıklama bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi