Allahım, ben böyle lezzetli bir koku görmedim. Göl suyu içmiş, dağ otuyla beslenmiş, geniş bozkırlarda seyirterek otlamış koyun ve sığır etleri, hangi akıl ve ustalıkla terbiye edilip, hangi maharetle süsleniyorki bu lezzet yaratılıyor. Biz tokuz yemek yemeyeceğiz sözlerimizden öyle pişmanlık duyuyorduk ki, Allah’tan imdadımıza oğlum Tunay Enes ÇAKIR yetişti. Baba ben mangal yemek istiyorum diyordu. Ayhan Bey Tunay’a gel tosunum hangi yemekten istiyorsan ondan yiyelim dedi ve Tunay’ın istediği mangal ve yemeklerden bir servis geldi. Çavuş Ustanın elemanları bir salata yapmışlar, salata değil sanki bir tablo. Kaşıkla o güzelliği bozmaya insan kıyamıyor. Yav ne katıyorlar o ete, neyle terbiye ediyorlar, nasıl bir kıvamda pişiriyorlar, o ne biçim dayanılmaz bir lezzet. Dumanı üstünde tüten balon gibi şişmiş sıcak bir ekmek yapmışlarki aman Allahım. Tesisin bahçesinden toplanmış taze nane, maydanoz ve yeşil soğanlar. Bol köpüklü süzme yoğurttan ayran ve dekoratif tasarımı zengin otantik bir döşeme.
Tunay’ın yemeklerine herkes kaşık uzatmak istedi. Ayhan Bey ve Tunay kesinlikle dokunamazsınız diyerek bizlere ruhi işkenceye başladılar. Aynı yemeklerden hepimiz istemiştik. Pişmesi ve servis yaklaşık on dakika sürmüştü ama sabırsızlığımızdan ömrümüzden bir on yıl gitmişti sanki.
Ben et yemeklerinin müptelası, damak zevkine güvenen, doğal ve endüstriyel besinleri ayırt etme yetisine sahip bir yemek duayeniyim. Bu yönlerime güvenerek söylüyorum, bu zamana kadar hizmetinden lezzetine, dekorundan servisine, estetik ve egzotik bir ikram anlayışı görmedim. Ellerine sağlık güzel insan Çavuş Usta ve güzel yürekli, meharetli elemanları. O salata yapmayı size kim öğretti. Et terbiyesindeki sır katkı baharatlarınız ve ateş kıvamınız ne?. Amasya’dan, Çorum’dan, Sivas’tan, Ankara’dan onlarca insanın sizden haberi var da Yozgat’lıların, neden haberi yok. Siz bu güzellikleri niçin lokal yapıp genele yaymıyorsunuz. Değerli İşadamımız Ayhan ÇELİK Bey olmasa, her zaman önünüzden gelip geçmemize rağmen bizim sizden hiç mi hiç haberimiz olmayacak.
NTV, SHOW, ATV gibi Tv kanallarında yayınlanan “Lezzet Durakları” adlı programı yapan Gurme”ler, gastronomi uzmanları, eminimki sizin bu farklı ve erişilmez lezzetinizi tespit edecek ve büyükşehirlerden gelecek aşırı taleplere direnç gösteremeyeceksiniz. Kazanacağınız yeni kurumsal yapınızla dünyaca ünlü bir marka olacak, memlekete iş ve ekmek kapısı olacaksınız. Tabiiki bizim gönlümüzden geçen, sizin için temennilerimiz bu. Ama o zaman etleri, yoğurtları, salataları, içecek çeşitlerini bu doğallıkta ve bu titizlikte bulma ısrarınızı merak ediyorum.  Hepinize, sağlık, huzur ve bereketli kazançlar diliyorum.