Yozgat-Ankara Karayolunun Yerköy girişinde Çavuş’un Et Lokantası diye görkemli bir tesis var. Yıllardır önünden gelip geçmeme rağmen, bir türlü uğramak nasip olmamıştı. Gazeteci Yazar Orhan ÇINAR, Eğitimci Yazar Vedat FİDANBOY, Emekli Komutan İsmail TUNÇ, Edebiyatçı İşadamı Murat DUMAN, Bitanem Tunay Enes ÇAKIR ve Ben, davetli olduğumuz Sorgun ve Sarıkaya’daki etkinlikler için Yozgat’a gidiyorduk. Cömert ve güzel gönüllü İşadamımız Ayhan ÇELİK Bey’e selam vermeden geçmek olmazdı. Bir çayını içelim dedik. Dedik ama elimizi verdik kolumuzu kurtaramadan bize, “Sizi bir yemek ustasına götüreceğim dedi. Tok olduğumuzu söylememize rağmen, aç olmanız, tok olmanız farketmez. Servis ve mahareti görünce zaten acıkırsınız dedi. Maalisef kahvaltımızı yapıp yola çıkmıştık. Yerköy sanki kaç kilometrelik yol ki acıkacağız. Hemde öğle yemeğine Sarıkaya’ya davetliydik. Biz oraya formatlanmışken, hadi nasıl kurtulursan kurtul Ayhan Bey’in samimi ısrarlarından.  
Tam Yerköy sapağında yer alan “Çavuş’un Et Lokantası”na gelmiştik. Güler yüzü, hoş sohbeti ve cömert ikramlarıyla tüm ekibi ile Çavuş Usta bizleri sanki evlerine gelmiş gibi karşıladı. Olanca kibarlığı, nazik ifadeleri ve sempatik şivesiyle oturma yerlerini gösterdi ve tercihimize sundu. Biz içeri girerken, elemanlarından birisi “Ustam koyun yoğurdunu getirdim” diyordu. Bizde kendi kendimize tamam birer yoğurt yer devam ederiz diyorduk.
Yoğurt istedik. Hepimize de yoğurt geldi. Memleketin havasını, tadını, ruhunu özledim diye bana çok lezzetli geliyor zannıyla düşünürken, Çavuş Usta, bizlere Yerköy’ün bu erişilmez  lezzetinin sırrını açıkladı. Bu mevsimlerde koyunlarımız hiç kapalı alanda kalmaz. Yozgat yöresine has endemik bitki türlerinin bol olduğu geniş meralarda yayılan koyunların saf ve günlük sütlerinden yapılmış köy yoğurtları olduğunu söyledi. Bu dayanılmaz lezzetin doğal yönünü düşününce tabiiki birer tabak daha istedik.
Yedi yaşındaki oğlum Tunay Enes ÇAKIR bile “Baba ben bir daha istiyorum” diyordu. Tabiiki sık sık ne yersiniz sorularına gerçekten tok olduğumuz için teşekkürlerle yanıt veriyor, zaten onlarca müşterileri için koşuşturma içindeki elemanları meşgul etmemek niyetiyle gitmek için müsaade istiyorduk.
Ordaki farklı il ve coğrafyalardan gelip, bir önceki yedikleri yemeklerin aynısından isteyen gruplar dikkatimizi çekti. Kimi Sivas’tan, kimi Ankara’dan, kimi yol güzergahındaki Samsun, Amasya, Çorum vs. gibi farklı illerden geliyorlardı.