YOZGAT’a yatırım konusunu bazı yöneticilerimiz ciddiye Alıyor, Gündeme getiriyor, bu konuda emek ve çaba sarfedenler oluyor. Emeklerine ve çabalarına saygı duyduğumuzu ifade edelim. Şuan görevde bulunan Valimiz Say'ın Kemal Yurtnaç bey de Yozgat'a yatırım konusunu sık sık Gündeme getiriyor, iş adamlarını toplayıp Yozgat'ın  potansiyelini dile getirip, Görüşmelerde bulunuyor. 
    Çoğunluğu yurt dışında çalışan iş adamları olmak üzere 80 kadar İş Adamıyla Çamlık Milli Park'ın da bir toplantı yapan valimiz Kemal Yurtnaç Bey, iş adamlarından Yozgat'a  yatırım sözü Almış, Yozgat' ın ekonomik ve kültürel Değerlerini masaya yatırmıştı. 
    ORAN Kalkınma Ajansı işbirliği ile gerçekleştirilen bu toplantının neticelerini bekliyoruz.
İlçe Kaymakamları, Belediye başkanları ve köy muhtarlarıyla Aydıncık ve Sorgun da ayrı ayrı toplantı gerçekleştirilip bölgenin ekonomik değerleri ele alınmış, bu değerlerin nasıl kullanılabileceği Gündeme taşınmıştı.
    Ayrıca Yerköy bölgesi tarımsal alanların sulanmasına Yönelik Inandık Barajı Sulama tesislerinin hızlandırılması  ve Kalkınma Bakanlığınca 2017  Yılı Yatırım Projesi ile Gündeme  taşınmış olması, Yozgat için de sevindirici bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.     Yerköy, Sekili, Aydıncık Kümbet Ovası, Boğazlıyan ve Yenifakılı topraklarının sulu tarıma açılması demek Yozgatlı üreticinin yüzünün gülmesi, cebinin  Dolması demektir.
Yozgat'ın Yeraltı kaynakları, madenleri, Termal değerleri, verimli arazisi değerlendirilmeyi ve işlenmeyi bekliyor. Bu değerlerimiz harekete geçirildiğinde Yozgatlı üreticinin  yüzü Gülecek, kalkınması hızlanacak ve bölge yatırım alanı olarak cazibe merkezi haline gelecektir inşallah.
    Yozgat'ın Tanıtımı ve Yatırımında gereken çabayı sarfedip başarılı bir yol aldığımızda göç duracak, Yozgat göç veren değil, göç almaya Başlayan bir şehir olarak adını duyurabilecektir. Ekonomik Zenginliği ile birlikte Tanıtımı ve kültürel değerleri de Gündeme gelecektir. Buna adımız gibi eminiz. Çünkü Yozgat'ın  zengin  yer altı ve yer üstü değerleri  olup,  bu değerlerin işlenmesi, köylüsünün, çiftçisinin, esnafının para kazanması, yüzü gülmesi demektir.
    Bu nedenle siyasilerimizin de desteği ile birlikte Say'ın Valimizin gayret ve çabaları takdire şayan olarak değerlendirilmelidir. Yozgat'ta, ilçelerimiz de, Yurt dışında, büyük şehirlerimizde bu toplantılar artırılarak devam ettirilmelidir. Yozgatlıların yanı sıra Tanınmış iş adamlarımızın da Yozgat'ımıza davet edilmesi, yatırım yapmaya buyur edilmesi gereklidir. Vali beyimizin bu gayretini ve çabasını takdirle karşıladığımızı ve desteklediğimizi ifade etmek isteriz.
Hiç şüphesiz ki devlet yatırım ve teşvikleriyle tüm illere destek verdiği gibi Yozgatımıza da destek veriyor ve üreticileri teşviklerle destekliyor, maddi ve manevi kartlılarda bulunuyor. Mazot desteği, gübre desteği, tohum desteği, proje ve kredi destekleri küçümsenemeyecek boyutlarda; Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.
    Bizim derdimiz nedir? Yozgat'tan göç dursun, Yozgat ekonomisi canlansın, ilimize yatırımcı gelip yatırım yapsın, yatırımcının önündeki engeller bertaraf edilsin, çalışan, üreten çoğalsın ve şehrimiz büyüyen gelişen bir şehir olarak karşımıza çıksın. Bizler de bu gayrete katılalım, bu gayrete taş, su ve tuğla taşıyalım. Sırt sırta verelim şehrimizi geliştirelim, büyütelim, zenginleştirelim. Vali beyimizin gayret ve çabalarını da desdekliyelim.
    Yozgat'ta un var, su var, şeker var; öyle ise "Helva" yapacak adamlara ihtiyacımız Olmalı diyoruz. Beyin gücü, Lokomotif,  zengin iş adamlarımız  ve motorun harekete geçirilmesi... Mesele bu: zenginimiz, Insanımız, siyasetçimiz, yiğitlerimiz- aydınlarımız var....Topraklarımızda bereketli ve verimli öyle ise durmayalım, oturmayalım çalışalım el- Gönül ve güç birliği yapalım. Hadi buyrun!....