MUTLULUK ŞARKISI
Kızıl goncaya döndü gönlümün sızıları,
İtçim de gözlerinden özlediğim baharı.
Bütün çiçekler, güller göz açmadı gülmeye,
Sen hepsinin yerine tomurcuklandın diye.

Tüm güzelliklerini adlın da ellerinden,
Doluverdin ruhuma, engin maviliklerden.
Altın ipek saçların, gül açan yanakların,
Hayat iksiri sundu, korlaşan dudakların.

Taçlandı mutluluğum, o esrarlı teninle,
Bir duygu volkanı ki, yürek yürek seninle.
Sen ey nazar boncuğum, bil ki sevda çiçeğim,
Seni sonsuza kadar hep böyle seveceğim.
Yukarıdaki, mısralar aziz hemşerimiz; Durak Turan Düz’ün Turan Sevdası kitabından fışkırıyor. Yozgat insanı duygu yüklüdür. Kimisi içine atar, kimileride kitaba döker. Gurbet, aşk, özlem bir birini takip ederler. Turan Düz, bürokratlıktaki başarısını yazım dünyasında da sürdürmeye karar vermiş olacak ki, kağıt, kalem elinden düşmüyor.
***
Al atların uçtuğu ırmak boylarını, kekliklerin ötüştüğü, silahların konuştuğu dağları anlatırken gözlerinden bir bulut geçerdi nenemin, yağmur olur yağardı üstümüze…
Seferberlikten dönen dedemin acı dolu öyküsünü dinlerdim, uzun kış gecelerinde, nenemin dizinin dibinde otururken… Ocağın alazı yüzüme vururdu, ben dağların yalnızlığını, dedemin büyük çaresizliğini yaşardım, dedemin şiir gibi destanlarının içinde akıp giderken…
Evet, bu satırlarda usta kalem Siyami Yozgat’ın “Yozgat İsyanı USUT” kitabından…
Gerçekler gün yüzüne çıktıkça, tarihte aydınlanıyor, okuyucuda, kitapta, belgeler, bilgiler daha önce kulaktan dolma anlatımlarla verilen hükümleri boşa çıkartan bir eser.
***   
Kıymetli ağabeyimiz, Ali Şakir Ergin’in “Çapanoğulları Hadisesi ve Abdulkadir Beyin Hatıraları” kitabında, tarihe not düşmektedir. Ayrıca Ali Şakir Ergin’in, Vakıflar ve Yozgat’ta Tarihi Vakıf Camileri, Osmanlı Devleti ve Bozok Sancağı kitapları da, birbirinden güzel bilgi ve belgelerle süslenmiş.
Ellerinize yüreklerinize sağlık aziz ve muhterem hemşerilerimiz.