Yeni Sanayi Sitesi girişinde 5 Eylül 2010 tarihinden bu tarafa hizmet vermeye başlayan TÜVTURK Coşkunlar Araç Muayene İstasyonu, Yozgat'ta araçların bir anlamda tetkik ve teşhisini yapan hastane görevini yürütüyor. Egzoz emisyon ölçümünün de yapıldığı istasyonun mobil araçları haftanın 6 günü ilçelere de hizmet götürüyor.
    Yozgat merkezin yanı sıra Çorum, Sungurlu ve Boğazlıyan'da da muayene istasyonları ile hizmet veren Coşkunlar Yozgat Taşıt Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim Anonim Şirketi bünyesinde 5 uzman 13 kişi görev yapıyor.
ARAÇLAR BÜTÜNEYLE MUAYENEDEN GEÇİYOR
    Avrupa standartlarında araç muayenesi hizmeti veren istasyona gelen araçlar deyim yerinde ise tepeden tırnağa bir kontrolden geçiyor.
    Coşkunlar Taşıt Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim Anonum Şirketi (TÜVTURK) İş Ortağı Ahmet Tuygun, istasyona gelen bir aracın her şeyiyle kontrolden geçtiğini söyledi.
    Araç muayenesindeki aşamalar hakkında ana başlıkları hakkında bilgi veren Tuygun, ilk etapta aydınlatma kontrolü ile başlayan muayenenin, fren sistemi, alt kontroller, dış tanı, lastikler, far ayarı şeklinde devam edip, rapor haline getirildiğini belirtti.
VATANDAŞ DA MEMNUN…
    İstasyona gelen her aracın trafiğe sağlıklı bir şekilde çıktığını vurgulayan Tuygun, araç sahiplerinin de bunu bildiği için gerekli hassasiyeti gösterdiğini söyledi.
    Muayenesi yapılmış bir aracın trafikte can ve mal güvenliği açısından her zaman avantajlı olduğuna dikkat Tuygun; “Bunu bilen vatandaş da muayenenin önemini çok daha iyi kavradı ve alıştı bu duruma” dedi.
RANDEVU İLE ARAÇ MUAYENESİ
    Tuygun, www.tuvturk.com.tr ve 0 212 444 8008 nolu telefon hattından araç sahiplerinin randevu alarak sıra beklemeden araçlarını muayene ettirebildiklerini söyledi.
    Yoğunluğun olmadığı zamanlarda araç muayenesinin 15-20 dakika tuttuğunu ifade eden Tuygun, haftanın 6 günü sabah 08:30 ile 17:15 saatleri arasında hizmet verdiklerini, bu zaman zarfında gelen otomobillerin muayenesini bitirmeden de mesaiyi bitirmediklerini kaydetti.
EGZOZ EMİSYON HİZMETİ DE VERİYOR
    Coşkunlar Taşıt Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim Anonum Şirketi (TÜVTURK) İş Ortağı Ahmet Tuygun, istasyon bünyesinde egzoz emisyon hizmeti de verdiklerini hatırlattı.
    Egzoz muayenesinden geçmeyen bir aracın kesinlikle muayene raporu alamadığını belirten Tuygun, Avrupa standartlarda muayene hizmeti veren istasyonun, Ulaştırma Bakanlığı tarafından da çeşitli denetimlerden geçtiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim