Yozgat’ta sabah saatlerinde başlayan kar yağışı il genelinde etkili olmaya başladı. Karayollarında ulaşımın güçlükle seyrettiği kentte, polis zincirsiz araçların şehirler arası yolculuğuna izin vermedi. Hafta sonu etkili olan yoğun kar yağışı özellikle gizli buzlanma tehlikesini de beraberinde getirdi.          
    Yozgat’ta bir süredir mevsim normallerinin üzerinden seyreden hava sıcaklıkları son bir haftadır yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Geçtiğimiz hafta etkisini gösteren kar yağışı iki günlük aradan sonra Cumartesi sabah saatlerinden itibaren yeniden etkili olmaya başladı.
    Gün içerisinde etkisini giderek artıran kar yağışı nedeni ile özellikle uluslar arası karayolunda ulaşımda aksamalar meydan geldi. Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri şehir merkezinden geçen Uluslar arası E-88 Karayolu’nda meydana gelen gizli buzlanma nedeni ile zincirsiz araçların seyrine izin vermiyor. Yozgat’tan Ankara ve Sivas istikametine gitmekte olan araçları şehir çıkışlarında durduran trafik ekipleri, araçları durdurarak zincir taktırıyor.
    Yoğun kar yağışı nedeni ile yüksek yerlerde kar kalınlığı 40 santimetreye kadar ulaştı. Yetkililer hafta sonu tatili olması nedeni ile trafik yoğunluğunun bulunmamasının özellikle öğrencilerin okula gidiş gelişleri açısından bir şans olduğunu söylediler.
    Öte yandan Karayolları ekipleri kara yolu üzerinde tuzlama ve kar kürüme çalışmalarını sürdürüyor. İl Özel İdaresi ekiplerinin köy yollarında hazır bekletildiği Yozgat’ta son iki yılın en yoğun kar yağışı görülüyor.
 Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Yerköy ilçesinde 2 yıllık aradan sonra kar yağdı.
     Yerköy ilçesinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı vatandaşları sevindirirken, kar kalınlığı şehir merkezinde 5 santimetreye ulaştı.
     Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, kar yağışının devam ettiği ilçede kapalı köy yolunun bulunmadığını, ilçeden geçen E-88 Karayolunda ise buzlanmaya karşı araçların trafik ekiplerinde uyarıldığını söyledi.
SORGUN
     Sorgun'da dün akşam saatlerinde başlayan ve kesintisiz devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.
     Şehir merkezinde kalınlığı 14 santimi bulurken yüksek kesimlerde 25 santime ulaştı.
     Kaymakam Levent Kılıç, yoğun bir şekilde devam eden kar yağışının bazı köy yollarında sıkıntı yarattığını, ancak şu ana kadar kapalı köy yolu bulunmadığını belirterek, ''Kar yağışının böyle devam etmesi durumunda yarına kadar birçok köy yolu ulaşıma kapanabilir. Ancak biz kaymakamlık olarak gerekli önlemleri aldık'' dedi.
AKDAĞMADENİ
     Akdağmadeni ilçesinde etkili olan kar yağışı, bazı köy yollarının kapanmasına neden oldu.
     İlçede dün akşam başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İlçe merkezinde kar kalınlığı 20 santimi bulurken yüksek kesimlerde 30 santimi aştı.
     Yoğun kar yağışı nedeniyle Gündüzler, Karapir, Kılıç köylerinin yolu ulaşıma kapandı. Ekipler yolları ulaşıma açmaya çalışırken, vatandaşlarda damlarında ve çatılarında biriken karları kürümeye çalışıyor.
YENİFAKILI
    Yenifakılı ilçesinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.
     Uzun süredir kar yağışı olmaması nedeniyle kışa hazırlıksız yakalanan bazı araç sahipleri, yazlık lastik ve zincirsiz olan araçlarını hareket ettiremedi.
     Kar yağışı olumsuzlukların yanında eğlenceyi de getirdi. Kara hasret kalan çocuklar, kardan adam yapıp, kartopu oynadılar.
     Köy grup yollarından şu ana kadar herhangi bir kapanma olmadığı belirtildi.
BOĞAZLIYAN
     Boğazlıyan'a mevsimin ilk karı düşerken, sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı da olumsuz etkiliyor.
     Şehir merkezinde belediye ekiplerince kar temizleme çalışmaları başlatılırken, trafik ekipleri kontrollerini sıklaştırdı.
     İlçe merkezinde de etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor, vatandaşlar buzlanan yolda yürümekte zorlanıyor.
     Kar yağışı nedeniyle ilçe beyaza büründü, kar kalınlığının yüksek kesimlerde 15, ilçe merkezinde 5-6 santim olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilişim