Yozgat Belediyesi'ne ait Kent Park yanında yaptırılan ve şehrin muhtelif yerlerinde bulunan dükkanlar ile otoparkı kapsayan ihale dün açıldı. Belediye dükkanları açık artırma usulü ile kiralanırken otopark ihalesi sürpriz bir şekilde iptal edildi.
    Belediye toplantı salonunda saat 14:00'e yapılan ihaleye Belediye Başkanı Yusuf Başer başkanlık etti. Kent Park yanında yapılan 13 dükkandan 7'sini, Abide İşhanı önündeki büfe ve terminal yanındaki bazı dükkanlarla otopark alanını kapsayan ihalenin açılışını yapan Başer, ilk olarak bir gün önce İşadamı Bilal Şahin tarafından atılan temel hakkında bilgi verdi.
    Başer; “Yozgat'ımızda olumlu bir temel atma töreni gerçekleşti. Sağolsun Bilal Şahin Bey Kent Park'ta külliye şeklinde cami, kız Kur'an kursu, erkek Kur'an kursu, yemek haneden oluşan çok güzel bir proje gerçekleştirdik, ilk temelini de dün attık.
    Önümüzdeki günlerde inşallah devamı gelecek. Yozgat'ımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
BİZİM DEDİĞİMİZ İŞİ YAPACAKSINIZ
    Başkan Başer, ihale öncesi yaptığı konuşmada özellikle Kent Park yanında yaptırılan dükkanları kiralayacak olanların şartname dışında faaliyet göstermeyeceğine izin verilmeyeceğini söyledi.
    Başer; “Yine belediyemize ait bazı iş yeri, dükkan ve otopark ihalesi ile ilgili çalışmalar var. İhaleyi başlatıyoruz.
    Özellikle belediyemizin Kent Park karşısında hediyelik dükkanlar var. Oraları kiralayacak arkadaşlar belediyemizin göstereceği, belirleyeceği süreye göre çalışacaklar. Eskiden öyle değildi ama şimdi bir ay dahi kira yatırılmasa teminatları boşa gider.
    Orada belediyemizin müsaade ettiği şekliyle hediyelik türünde eşyaları gerekli çalışmaları yapacaklar.
    Belediyeden izin almadan ben şunu yapacağım türünden düşünceye kapılmasınlar. Şartnamesindeki kurallara uyulması kaydıysa müsaade ederiz, onun dışında müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.
OTOPARK İHALESİ İPTAL EDİLDİ
    Belediyeye ait dükkanların açık artırma usulü ile kiralandığı ihalenin ikinci bölümünde belediye binası yanındaki otoparkın ihalesine geçildi.
    Belediye Başkanı Yusuf Başer, otopark ihalesinin iptal edildiğini açıkladı. Başer gerekçe olarak, daha önce otopark yerinde yapımı planlan hizmet binasının yapımına önümüzdeki birkaç ay içerisinde başlayabileceklerini, bu sebeple ihaleyi iptal etme kararı aldıklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim