Yozgat Sevdası’ isimli eserimiz yayınlanmıştı. Eserin hazırlanması ve pazarlanmasında bize desteğini esirgemeyen Yozgat Belediye Başkanı Sayın Yusuf Başer’e teşekkür ediyoruz. Yozgat’la ilgili yorum, şiir, köşe yazısı ve daha birçok önemli materyalden oluşan kitap  yoğun çaba ve emek sonucu  hazırlanmıştı.
 Yozgat’ı anlatan, değerlerini, kültürünü, örfünü dile getiren, Yozgatlı ve Yozgat’ta misafir kalmış şair, yazar, gönül insanı bir çok ismin duygu ve düşüncelerini anlatan ‘Yozgat Sevdası adlı eserimiz, Yozgat’a gönül verenlerin çaba ve emeği sonucu çıktı.
Eseri hazırlarken Yozgat Valisi ( Eski Valimiz ) Necati Şentürk’ü ziyaret ettik desteğini talep ettik. Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Başer’i ziyaret ettik desteklerini istedik. Sağ olsunlar Yusuf Başer bey bize her türlü desteği verdiler. Ancak Sayın Vali söz verdiği halde hiçbir maddi ve manevi desteği vermediler. Bu konudaki sitemimizi ifade ediyoruz. Bir şehrin yöneticisi kültüre ilgisiz kalmamalı, söz vermişse sözüne de güvenilmeli…
 Bir çok şehirde bu tür eserlerin belediye ve valiliklerce ya da Özel İdareler tarafından destek gördüğüne tanıklık ediyoruz. Ne yazık ki eser ve borçları elimizde kaldı ve bu kitaptan ciddi bir zarar gördük. Şehrimin kültür ve sanatı adına üzüntülerimizi beyan etmek istedik. Bu sitemimizi yönetici ve siyasilerimize, üzüntülerimizle birlikte arz ediyoruz.. Kim ne anlarsa anlasın… Bir şehrin tanıtımı adına çıkarılan böylesine bir  çalışma sahipsiz kalmamalıydı.
 ************************
Yozgat Sevdası tam 250 sayfadan oluşuyor. Hüzni Baba’dan Yozgatlı Şairlere, Yozgat’ta bir vesileyle misafir olmuş, etkinliklere katılıp şehrimizi tanımış ve tanıtmış gazeteci, şair ve yazarların şiir ve makalelerine yer verilmişti, eser baştan sona Yozgat’ı tanıtıyor, Yozgat’ı anlatıyor.
“Tanıtımda geri kalmış olan ilimizin adını duyurmak adına hazırlandı. Tanıtım adına kültür ve sanat programlarına katılmak Yozgat Sevdasını yüreklere kazımak”  temel arzumuzdu. Bu amaçla çıkarılan eser ne yazık ki sahipsiz kaldı. Yozgat’ın tanıtımında öncü olmak adına ekonomik sıkıntılara rağmen ısrarla yürütmeye çalıştığımız eser yönetici ve siyasilerimiz tarafından hüsnü kabul görmedi. Üzüntü ve sitemimiz bu manadadır.
“Yozgat Sevdası ile kendilerini şehrimizde konuk ettiğimiz, ağırladığımız dostlarımıza, Yozgat’a gelip aramıza katılan şehrimizi gezen dönüşlerinde bizlere ve şehrimize şiir yazan, yazı, makale, gezi notu hazırlayıp yollayan, yarışmalarımıza katılıp eser gönderen tüm dostlarımızın teşekkür ediyoruz.”
Şiirlerimizle, yazılarımızla, resimlerimizle, afişlerimizle, haberlerimizle Yozgat’ın tanıtımında öncü olmayı arzuladık. Bize destek olanlara söz verdiğimiz üzere şiirlerini, yazılarını ve gezi notlarını bu kitapta topladık. Yozgat Sevdasında birleştirdik. (Bunun sözünü  Şiir Şöleninde yaptığı konuşmada Sayın Valimiz Necati Şentürk bizzat kendisi vermişti.)
Yozgatlı dostlarımızın emeklerine, yüreklerine sağlık diyor onlara teşekkür ediyoruz. Emeğini takdir ettiğimiz ancak isimlerini buraya alamadığımız arkadaşlarımızdan da özür diliyoruz. Yozgat Sevdası bizim sevdamızdır. Kimse bizi  bu memleket sevdamızdan da vazgeçiremez bu da böyle bilinsin!..
Sitemimiz şu noktadadır ki: Bu denli çaba ve emeğimize rağmen ilgisiz kalınması ve verilen sözlerin tutulmaması bizi fazlasıyla üzmüştür. Kulakları Çınlasın eski Yerköy Belediye Başkanı Ali Rıza Arslan’ı şu sözleri halen kulaklarımızdadır:” Hocam kahvede okey oynamamış, boş durmamış eser hazırlamış; bize de ona sahip çıkmak ve eserinden almak,  yardımcı olmak yakışır!” Teşekkürler Sayın başkan seni ve bu güzel düşünceni saygıyla yad ediyoruz.