Böyle bir soruyla başlayalım dedim. Yozgat'ı Sevmiyorum  diyen olmayacaktır. Seviyorsak bu şehrin geleceği için çalışmak kafa yormak zorundayız öyle değil mi? Ben de bunu diyorum işte gelin birlikte ve yüksek sesle Düşünelim.
Bu şehir neden sürekli göç veriyor? Bu şehrin ekonomisi neden Zayıf? Bu Şehirde neden çalışan , üreten fabrikalar yetersiz, birileri bu Şehre neden yatırım yapmıyor? Devlet baba kaynakları akıtıyorum diyor ama işsizlik artıyor gençlerimiz boş bunun sonu nereye varacak deniliyor? Soruları çoğaltmanız mümkün.
Ne yazık ki Şehirde ciddi bir oto park sorunu yaşanıyor. Şehir daraldı, araç çoğaldı ve park en önemli sorun haline geldi. Belediye otopark yapmak için kolları sıvadı lakin bunun zaman alacağı kesin. Yollar ve caddeler erken daraltıldı. Tek yönlü ve Kapanlı yollar insanları canından bezdiriyor araçlarımıza park bulamadığımız için ciddi bir huzursuzluk yaşıyoruz.
Yeni halin yapılması , Büyük Camii etrafının açılması çalışmaları nedeniyle esnaf perişan oldu, dükkanları yıkıldı işleri müşterileri dağıldı, Borçları arttı geçim sıkıntıları ayyuka çıktı. Bu düzenlemenin HIZLA tamamlanması gerekiyor. Büyük Cami Çevresi de Yeni hal binası da bir an önce bitirilmelidir. Çünkü esnaflar ve halk ciddi bir rahatsızlık duymaktadır.
Yozgat'ın yatırıma, iş sahalarına ve üretim yapacak atölyelere- fabrikalara ihtiyacı var. Bu manada devletten Yozgat'a destek bekleniyor olsak da bu Yatırımların kısa vadede gelmesi mümkün gözükmüyor. Özel kurumlar iş adamları müteşebbisler de  Yozgat 'a yatırım yapmaktan kaçınıyorlar. Bu nedenle Yozgat ekonomisi artmıyor azalıyor.
Yozgat'ın boşalma - göçe uğrama nedenleri bir türlü giderilmiyor. Şehir boşalıyor hızlı bir göç yaşanıyor. Göçe rağmen Şehirde konut sıkıntısı yaşanıyor, ev ve Dükkan kiraları yüksek Yozgat' arzu edilmez bir Şehre dönüşmeye başladı. Ev sıkıntısı, Dükkan sıkıntısı ciddi boyutlara ulaşıyor. 
Şehir daraldı, yaşam zorlaştı, yaşanabilir bir şehir olmaktan uzaklaşmaya başladık. Herkes bu şehir Sorgun istikametinde gelişmeli dese de bu mümkün gözükmüyor. Bu şehit Ankara ve Atatürk yolu- Divanlı istikametinde gelişmesi gerekiyor. Sarıhacılı istikametinde bir vadi park ve Çevresinde Planlı Programlı evlerle Ankara istikametinde gelişmeli. Divanlı istikametine de kooperatifler ve TOKİ evleri yapılmaya şehir bu istikamette gelişmeye devam etmeli.
iki önemli konuyu daha ifade edelim: bunlardan biri şirketleşmelerdir. Büyük ortaklıklar kurulmalı herkesin küçük sermayelerle katılabileceği güçlü yatırım Alanları - üretim merkezleri oluşturulmalı.
İkincisi Yozgat' a bir ulusal TV Şart demiştik. Uydudan yayın yapan bir TV kurulmalı ve Yayına geçilmeli. TV siz şehir olamaz. TV siz şehir kör sağır ve dilsiz şehir gibidir. Ulusal yayın yapan bir televizyon kanalı Şart diyoruz.
Bu Şehr-i seviyoruz diyenlerin bu konularda kafa yorması çalışma yürütmesi gerek miyor mu? Termal Turizm dedik, ama modern Termal merkezlerini kuramadık, biz de soruyoruz o zaman : Peki bu şehir nasıl ne zaman gelişecek?